Бічну вулиці Шевченка в Рясному хочуть продовжити і облаштувати транспортне кільце

6828 0
Між напрямками «Рясне-ІІ» – «Білогорща» – с. Рясна-Руська може з'явитися нова транспортна розв'язка.
google maps

google maps

У мікрорайоні Рясне пропонують продовжити вул. Шевченка (бічну), винести червоні лінії за межі підприємства  ПАТ «Львівгаз», влаштувати транспортне кільце з озелененою зоною всередині та транспортної розв’язки між напрямками «Рясне-ІІ» – «Білогорща» – с. Рясна-Руська. Відповідний детальний план у районі вул. Шевченка, вул. Конвеєробудівників винесли на громадське обговорення. 

Йдеться про територію в Залізничному районі Львова, у промзоні «Рясне». Вона є складовою промвузла «Рясне-ІІ», де розташовані підприємства 1-го та 4-го класу шкідливості, об’єкти інженерної та транспортної інфраструктури. Довкола ділянки проєктування також є завод будівельних матеріалів, пункт огляду великогабаритних автомобілів, фабрика меблів, пункт прийому металобрухту, склади будматеріалів, СТО. Крім того, з східного боку ДПТ обмежується залізничною колією.

Читайте також: Вулиці Творчу та Пластову планують з'єднати новою вулицею

У західній частині ДПТ протікає канава, а на схід від межі розташована природна водойма, а на території АТ «Львівгаз» є водойма, об’ємом 50 куб. метрів, що має технічне значення. На південь від межі ДПТ – ландшафтний заказник державного значення «Торфовище Білогорща» (територія природно-заповідного фонду), створений для збереження унікальних торфово-болотних природних комплексів у верхів'ях Білогірського потоку (права притока річки Зимна Вода) з найглибшим у регіоні заляганням покладів торфу. 

Проєкт також передбачає відновлення втраченої під’їзної залізничної вітки, яка проходила у південній частині ДПТ та вела до колишнього заводу «ХІМСІЛЬМАШ». 

«Оцінюючи сучасний розвиток міста та ситуацію в країні, можна передбачити, що ця промзона може стати великим бізнес-хабом для підприємств-переселенців з інших областей. Через це проєкт передбачає відновлення втраченої залізничної вітки», – йдеться в поснювальній записці до ДПТ.

Читайте також: У Львові планують добудувати вулицю Луганську, що має стати частиною середнього транспортного кільця

А для покращення транспортного зв’язку цієї частини промзони з житловим районом «Рясне-ІІ», «Рясне» та іншими районами міста хочуть дозволити сюди рух громадському транспорту – автобусам. По вул. Шевченка (бічній) запроєктували зупинку громадського транспорту (біля ТзОВ «ОНУР»). Рух може відбуватись у два етапи: до транспортного кільця (з розворотом у ньому) або на перспективу від транспортного кільця  до проєктованої магістралі загальноміського значення. 

Додамо, що забудова в межах ДПТ представлена нежитловими будівлями та спорудами виробничого та комунально-складського призначення, переважають 1-2-поверхові капітальні цегляні будівлі. Прилегла виробнича територія з 1-2-поверховими капітальними та металевими нежитловими спорудами та будівлями. Зараз там немає житлових будівель, і в межах ДПТ не передбачають.

Читайте також: У промзоні Львова планують реконструювати транспортну мережу та добудувати вулицю Творчу

4 квітня 2023 року відбудеться громадське слухання проекту детального плану території у районі вул. Шевченка, вул. Конвеєробудівників, залізничної колії та звіту про стратегічну екологічну оцінку у приміщенні Центру архітектури, дизайну та урбаністики «Порохова вежа» за адресою: вул. Підвальна, 4. Початок: 15:00.

Нагадаємо, що Tvoemisto.tv вже розповідало, де у Львові можуть з'явитися нові вулиці.

Ольга Коваль

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!