Білорусь готує аеродроми та залізницю для приймання військ, – Генштаб

1676 0
Підготовчі роботи тривають на трьох аеродромах поблизу кордону з Україною.
Фото: міноборони рб

Фото: міноборони рб

У білорусі готують військові аеродроми та залізницю, щоб приймати російські війська. Йдеться про три аеродроми неподалік кордону з Україною. Про це під час брифінгу повідомив заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ бригадний генерал Олексій Громов, пише «АрміяInfo».

За його словами, на військовому аеродромі Лунинець зс білорусі (50 км від державного кордону з Україною) тривають заходи з розбудови аеродрому, ремонту казармених приміщень, гуртожитків, складських приміщень тощо. Все це вказує на ймовірні наміри тривалого використання цього летовища, зокрема й підрозділами зс росії.

Читайте також: Російські найманці готують провокації на білорусько-українському кордоні, – ССО

Такі інженерні роботи проводяться і на території аеродрому Зябрівка (25 км від державного кордону з Україною). Тут також продовжує дислокуватися зенітно-ракетний дивізіон С-400 та низка радіолокаційних станцій країни-агресора.

А в районі міста Осиповичі (180 км від державного кордону з Україною) зафіксовані елементи ракетного дивізіону «Іскандер».  

«Тривають заходи щодо перевірки та підготовки білоруської залізниці для перевезення військ. Також, за наявною інформацією, під керівництвом осіб з ПВК «Вагнера» (рф) триває підготовка співробітників приватного охоронного підприємства «Гарт-сервіс» (рб)», – зазначив Олексій Громов.

Він додав, що у такий спосіб росія намагається втягнути у війну білорусь. Водночас на Волинському, Житомирському та Київському напрямках ознак формування угруповань ворога не виявлено.

Окрім того, раніше у ГУР МО повідомляли, що в білорусі готують місця для розміщення 20 тисяч мобілізованих росіян. Вони мають поповнити дислоковані в білорусі підрозділи зс рф, у результаті чого співвідношення «досвідчених» та «молодих» військових має скласти 1 до 5.

Читайте також: Окупанти на Донеччині готуються «кинути» на передову 250 в’язнів, – Генштаб

Для розміщення військових з рф планують використати існуючі військові фонди, а також цивільні приміщення і будівлі. Під ці потреби передають склади, ангари та інші приміщення покинутих сільськогосподарських підприємств та фермерських господарств. Відповідні вказівки було надано зс рб та місцевим радам.

Після збільшення штату підрозділи використовуватимуть російську військову техніку зі складів на території білорусі. Також планується посилення за рахунок техніки та озброєння, знятих зі зберігання на території рф. Брак техніки для перевезення особового складу окупаційних військ планується поповнити за рахунок мобілізації цивільних вантажних та легкових автомобілів. Також влада білорусі дала вказівку правоохоронним органам сприяти представникам зс рф у мобілізації російських громадян, які нещодавно заїхали на територію країни.

Юлія Осим

____________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми - про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста– дивіться на нашому YouTube-каналі.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!