Білорусь посилено веде розвідку та розгортає додаткові підрозділи на кордоні з Україною, – Генштаб

1745 0
Ворог продовжує наступ на Донбасі, зокрема на Сєверодонецьк. На окремих напрямках на півдні та сході намагається закріпитися.
Фото: defence-ua.com

Фото: defence-ua.com

На Волинському та Поліському напрямках збройні сили республіки білорусь посилено ведуть розвідку, також розгортають додаткові підрозділи у прикордонних районах Гомельської області. Залишається загроза ракетно-авіаційних ударів з території білорусі. Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу ЗСУ.

Читайте також: Львівські десантники збили російський штурмовик

Коротко по напрямках:

  • На Сіверському напрямку ситуація суттєво не змінилася.
  • На Слобожанському напрямку росіяни, силами підрозділів 6-ї загальновійськової армії Західного військового округу та балтійського флоту, ведуть бойові дії з метою утримання зайнятих раніше рубежів на Харківському напрямку. Посилюючи поліцейсько-адміністративний режим, підрозділи противника встановлюють блокпости та фортифікаційні споруди на під’їзних шляхах та безпосередньо поряд з населеними пунктами Великий Бурлук, Капітолівка, Михайлівка, Левківка, Забавне та Куп’янськ.
  • Силами окремих підрозділів Західного військового округу, 11-го армійського корпусу балтійського флоту, Східного та Центрального військових округів, окупанти готуються до відновлення наступу на Слов’янському напрямку. Також наступати в районі населеного пункту Довгеньке. Проте цей наступ відбили підрозділи Сил оборони, а ворог зазнав втрат і відступив.
  • На Донецькому напрямку продовжує спроби прорвати оборону українських військ та вийти на адміністративні кордони Луганської області.
  • На Лиманському напрямку росіяни не вели активних бойових дій. Обстрілювали інфраструктуру в районах населених пунктів Лиман, Озерне та Діброва.
  • На Сєвєродонецькому напрямку ворог зосередив зусилля у напрямку населеного пункту Сєвєродонецьк. Вів штурмові дії в районі Тошківки.
  • На Бахмутському напрямку, за підтримки артилерії, противник вів бойові дії в районі Олександропілля. У результаті вогневого ураження Силами оборони ЗСУ зазнав втрат та відступив. Вів наступ в районах Липового та Трипілля, проте успіху не має.
  • На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках відзначається зниження інтенсивності ведення бойових дій. Ворог намагається закріпитись на досягнутих рубежах, обстрілює позиції Сил оборони. Завдавав авіаційних ударів по цивільній інфраструктурі в районах населених пунктів Авдіївка, Новоселівка Друга, Новомихайлівка та Микільське.
  • На Південнобузькому напрямку ворог активних бойових дій не проводив. Зосереджує основні зусилля на утриманні зайнятих рубежів, веденні розвідки та заходах з інженерного обладнання позицій. Обстрілював позиції Сил оборони із ствольної та реактивної артилерії.
  • На Бессарабському напрямку на території Придністровського регіону республіки Молдова значних переміщень особового складу та техніки не фіксується.

 

Читайте також: Російські окупанти розгорнули «Іскандери» у бєлгородській області, – Генштаб

Через втрати в ході бойових дій російські окупанти змушені знімати зі зберігання танки Т-62 для комплектування резервних батальйонних тактичних груп, що формуються для відправки в Україну. Крім того, для поповнення втрат озброєння та військової техніки використовується техніка, що була уражена та відновлена на ремонтно-відновлювальних підприємствах.

За минулу добу, 22 травня, на Донецькому та Луганському напрямках українські захисники відбили 11 атак ворога, знищили 6 танків, 10 одиниць бойової броньованої техніки та 6 одиниць автомобільної техніки противника. Підрозділи протиповітряної оброни на зазначених напрямках збили БпЛА типу «Орлан-10» та ворожий літак Су-25. Авіаційні та зенітні ракетні підрозділи Повітряних Сил знищили 4 ворожі крилаті ракети.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!