Більше ніж квадратний метр. Огляд концептуальних новобудов Львова

4556 0
Остання аналітика ринку новобудов Львова показує, що покупці квартир усе більше починають орієнтуватися не просто на ціну квадратного метра, а на додаткову цінність житлових комплексів. Відповідно забудовники та девелопери почали проектувати, будувати і пропонувати не квадратні метри, а цілісні концепції житлового простору.
Ілюстративне фото: Українська правда

Ілюстративне фото: Українська правда

«Поступове подорожчання та переорієнтація уваги покупців на концептуальні житлові комплекси – так сьогодні можна охарактеризувати ринок житлової нерухомості у Львові»,  говорить співзасновник одного з найбільших сайтів нерухомості «Енциклопедія Новобудов» Денис Шульга. – Якщо раніше встановлений пандус біля під’їзду вже був приводом для новин, то сьогодні його відсутність може стати приводом для скандальної новини. Покупець став ознайомленіший і шукає житло, де почуватиме себе сучасно і спокійно за комфорт на найближчі десять і більше років».

«Твоє Місто» та «Енциклопедія Новобудов» підготували огляд новинок концептуальних житлових комплексів, що з’явилися у Львові останнім часом.   

«Подвір’я, вільне від машин»

Принцип «кварталу для життя, а не проживання» першою у Львові почала і зараз реалізовує реалізує компанія «Ваш Дім» одразу в двох своїх комплексах.

Villa Magnolia Spring – продовження розбудови першого у Львові кварталу малоповерхової забудови Villa Magnolia, що заснований на традиціях класичного затишного Львова з усіма перевагами сучасності. Подвір'я безпечне для дітей і вільне від авто, просторі квартири з панорамними вікнами і стелями висотою у 3 м, система подвійного водопроводу (з побутовою та артезіанською водою) – це те, що вирізняє цей ЖК з-поміж інших. А на додачу ще двостороння орієнтація під’їздів, підземний паркінг з ліфтом, тераси перших поверхів, алеї магнолій і незвичайний дитячий майданчик дозволяють створювати абсолютно унікальну новобудову у Львові. В цьому комплексі, поверховість якого всього 3-5 поверхів, архітекторам і дизайнерам вдалося створити прецендент повноцінного інтер’єрного ЖК.

Такі ж принципи планування застосовуються і в іншому комплексі компанії – мікрорайоні «Пасічний», де 29 вересня заплановано провести вже другий відкритий захід для львів’ян «Rock-nRoll сусіди-party» (перший – презентація «Подвір’я без авто» відбувся минулого року). Цього року заплановано гостювання, музику, майстер-класи, забави та незабутній драйв для львів'ян віком від 2 до 102. Також серед тих, хто зареєструється на захід, розіграють яскравий політ на повітряній кулі та мандрівку в Єгипет з дайвінгом, снорклінгом і джип-сафарі по пустелі.

Новинка місяця – OBRIY2 з барбекю, лоббі та бейбі-клаб

ЛевДевелопмент на початку вересня презентував початок реалізації нового комплексу – OBRIY2, обравши для нього концепцію «Апгрейд Ваших побажань».

Девелопер представив удосконалену версію OBRIY – першого у Львові комплексу з барбекю-парком. Що додалось: квартири тут передбачені з 2-го поверху, а перший поверх віддали громадському простору – тут працюватиме бейбі-клаб, де можна залишити свою дитину на кілька годин в досвідчених руках висококваліфікованих педагогів;  лоббі будинку – з безкоштовним Wi-Fi, музичним фоном та м'якими меблями.

«Це те, що в західній Європі, називають «лоббі»  зручний простір для зустрічей, переговорів тощо. Такий формат виправдав себе і став нормою для житлових просторів», – говорять розробники комплексу.

Найвищий будинок Львова – Avalon Up

Ультраурбаністичний проект для Львова від компанії Avalon Inc. Житловий комплекс із торгово-офісною складовою розташований в самому центрі мікрорайону Сихів. Запланований мікроквартал з власною соціальною та комерційною інфраструктурою, арт-просторами, дитячим дошкільним закладом, відпочинковими зонами та парком творить не тільки житлову і міську структуру, але й в тому числі новий образ Сихова. Обриси найвищого ЖК продовжує концепцію осучаснення всього району, як це свого часу почали робити споруда Церкви Преображення, парк Івана Павла ІІ, нове трамвайне сполучення. До цього додається вже реалізоване перепланування простору на місці верхнього Шувару і планована перебудова торгового центру поруч.

Нове Життя - технології «все в одному»

Будівельна компанія MS розпочала реалізацію нового житлового комплексу «Нове Життя», основною ідеєю якого стало поєднання на практиці всіх технологічних вимог сучасного життя. Основні з них:

  • вільне планування квартир, яке досягається за рахунок монолітно-каркасного способу будівництва, що дозволяє не робити несучих стін, а отже планування квартир власник може робити повністю «під себе»; 
  • інсоляція та панорама – досягається за рахунок великих панорамних та кутових вікон (на візуалізації); 
  • енергозбереження – ефекктивне попереднє утеплення, що зменшує витрати на опалення; 
  • легкий доступ – реалізовується за рахунок безбар’єрного доступу, ліфтів в паркінг, зарядок для електромоблів, авто-, вело- та «дитячий» паркінги (для дитячих візків передбачено окремі приміщення на перших поверхах), 
  • екологія життя – системи додаткової очистки води на вході  в будинок та спеціалізовані системи газовидалення та шумопоглинання. Весь підхід означили концепцією «Нове життя» і врешті вирішили залишити його як назву самого комплексу.

Простір для дітей у Софіївці

Житловий комплекс на Новому Львові, другі черги будівництва якого вже збудовані, планує зараз стати територією розвитку дітей. «Софіївка» представила концепцію великого дитячого простору – крім дитячого, спортивного майданчика і вуличних тренажерів, забудовник на своєму сайті представив і затверджений проект нової школи, розрахованої на понад 100 учнів.

Вільне Місто - пекарня в холі, парник на даху, офіс openspace

Житловий комплекс від «Майстерні будинків «Квітка» його творці позиціонують як інноваційний комфорт-клас, в якому мешканці отримують звичні послуги в незвичний спосіб. І хоча експлуатовані дахи вже почали створювати у Львові, та поки що проект «Вільного Міста» залишається наймасштабнішим з точки зору всіх функціональних особливостей:  мультифункційний спортивний майданчик на даху (в тому числі для гри у футбол, баскетбол, гандбол і настільний теніс), відпочинкові зони і навіть парник, яким можуть скористатися мешканці комплексу.

Не обійшли увагою в проекті і інші складові комплексу: хол з пекарнею і домашніми сервісами, сквер з фонтаном у дворі, офіс просто неба з вуличними меблями та зарядками для гаджетів.

Більше новинок нерухомості, акцій та актуальних пропозицій забудовників можна переглянути на сайті «Енциклопедія Новобудов»

Партнерська публікація


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!