Більше половини громадського транспорту у Львові з’їхали із маршрутів

3796 0
Через карантин перевізники несуть суттєві збитки.
Фото: transmissia.net

Фото: transmissia.net

У Львові станом на 19 березня курсувало менше половини автобусів приватних перевізників. Водії з’їжджають із рейсів, тому що поліція почала штрафувати їх за перевезення понад 10-ти осіб. Комунальне АТП також зменшило випуск транспорту – до графіку вихідного дня. Про це Tvoemisto.tv розповів керівник управління транспорту ЛМР Орест Олеськів.

Читайте також: На період карантину у Львові скасовують безкоштовний проїзд пільговикам

«Зараз така ситуація у місті, що приватні перевізники зменшили свої випуски, і це спричинено кількома факторами. По-перше, поліція почала штрафувати водіїв і перевізників. Водії, відповідно, не хочуть виїжджати на у таких умовах. По-друге, багато водіїв також проживають в області, а приміські маршрути припинені. І, по-третє, перевозити лише 10 людей – невигідно, тому перевізники несуть суттєві збитки», – розповів Орест Олеськів.

За його словами, станом на ранок 19 березня, у Львові курсували орієнтовно 40% автобусів приватних перевізників, але в обід, констатує керівник управління, їхня кількість суттєво зменшилася.

Читайте також: Поліція у Львові почала штрафувати за порушення карантину в міському транспорті

Водночас, комунальне «АТП-1» також частково зменшило кількість автобусів до графіків вихідного дня. Електротранспорт курсує за літнім графіком – на лінії їздять 70 трамваїв і 55 тролейбусів.

Зазначимо, що у львів’ян, які працюють у супермаркетах, аптеках, лікарнях, на АЗС та продуктових ринках виникли проблеми із добиранням на роботу.

За даними програми EasyWay, 25 маршрутів не курсують взагалі, а також і нічні.

Скріншот із програми EasyWay за 19 березня

Христина Гоголь


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!