Понад половину українців підтримують заборону УПЦ (МП) в Україні. Опитування

1670 0
51% опитаних українців вважає, що держава повинна заборонити діяльність УПЦ МП на території України.
Фото: Politeka.net

Фото: Politeka.net

В Україні зростає підтримка ідеї розриву зв’язків УПЦ московського патріархату з російською православною церквою. Сьогодні за цю ініціативу 74% (на початку березня – 63%). Не підтримують – лише 7%. Про це свідчать результати опитування соціологічної групи «Рейтинг».

За даними дослідження, половина опитаних (51%) вважають, що держава повинна заборонити діяльність УПЦ МП на території України (заборону підтримують дві третини опитаних мешканців Заходу і лише 29% зі Сходу).

Читайте також: Тут моляться за патріарха Кирила. Як у Львові живе Російська православна церква

Водночас 21% підтримує позбавлення пільг та скасування договорів оренди церковних приміщень. Попри це, 20% виступає  за невтручання держави у справи церкви – найбільше таких на Сході (35%) та Півдні України (25%).

Опитування проводили 6 квітня серед 1200 українців віком від 18 років і старших в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення. Метод опитування: телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера. 

Читайте також: У Львові громада УПЦ Московського патріархату перейшла до ПЦУ

Нагадаємо, що на Львівщині громада села Баня Лисовицька, що у Стрийському районі області, вийшла з УПЦ Московського патріархату. Парафія перейшла у склад Православної церкви України. Також парафіяни Свято-Успенської громади села Речичани, що в Городоцькому районі на Львівщині, залишили Московський патріархат та перейшли в Православну церкву України. Раніше настоятель Свято-Воскресенського Новоафонського монастиря у Львові о. Іов (Ольшанський) разом з громадою перейшли з юрисдикції Української православної церкви (Московського патріархату) до Львівської єпархії Православної церкви України.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!