Політична реклама

Більшість українців вживають дешеву їжу

1848 0
Через подорожчання продуктів та зниження доходів українські сім'ї вже протягом 5 років стабільно переходять на дешеві продукти.

Так, згідно з офіційною статистикою, помітно знизилось споживання соків і газованих мінеральних вод - на 30 і 26% відповідно, пише ТСН, посилаючись на видання "Коментарі".

М'яса громадяни стали їсти більше - 51,2 кг/рік на людину в 2011-му проти 45,7 кг/рік у 2007-му, одна це пояснюється масовим переходом м'ясопереробних підприємств на більш дешеву курятину.

Споживання свинини залишилося відносно стабільним - 11,7 кг/рік у 2007-му і 10,4 кг/рік у 2011-му. У той же час частка яловичини скоротилася в 2,7 рази - з 9 кг/рік на людину до 3,3. Збільшення цін на молочну продукцію також призвело до помітного скорочення обсягів її споживання.

За минулих п'ять років продажі сирів впали на 25%, вершкового масла - на 24%, кисломолочних продуктів - на 11%. У той же час, в раціоні населення збільшилась частка найдешевших овочів, на зарок картоплі, та баштанних - приріст 8 та 37% відповідно.
 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!