Політична реклама

Біля "Арени Львів" у Львові планують збудувати спорткомплекс

1913 0
У Львові біля стадіону «Арена Львів» планують збудувати спорткомплекс до чемпіонату Європи 2015 року з баскетболу. Про це повідомив 22 лютого начальник управління з питань фізичної культури та спорту Львівської ОДА Юрій Майборода.

«Ми подали пропозицію щодо будівництва біля «Арени Львів» комплексної спортивної споруди, під дахом якої розміщалися б льодова ковзанка і зал для ігрових видів спорту, щоб у разі успішного розвитку подій тут можна було приймати не тільки фінальний матч Євробаскету-2015, але й матчі і фінальний матч хокейного турніру 2022 року. Такі пропозиції сприйняті позитивно на рівні керівництва, в тому числі Кабінетом міністрів», – розповів Юрій Майборода.

Також Юрій Майборода прогнозує, що цього року можуть уже розпочати розробку проектно-кошторисної документації, щоб на 2013 рік включити об’єкт у план державного фінансування. Однак він додає, що якщо буде воля керівництва держави, то такі кошти можуть передбачити і при коригуванні цьогорічного держбюджету.

Крім того, він повідомив, що згідно з указом президента, оргкомітет з підготовки до Євробаскету мають бути сформовані в областях, які прийматимуть турнір, до 23 березня 2012 року, - інформує ZAXID.NET.

«Ми готуємо це розпорядження, воно в роботі. Прописуємо заходи, терміни», – сказав Юрій Майборода.

Нагадаэмо, Україна здобула право на проведення чемпіонату Європи з баскетболу серед чоловічих збірних у 2015 році. Відповідне рішення Ради ФІБА Європа (FIBA Europe) у грудні 2011 року оголосив у Мюнхені президент організації Олафур Рафнссон (Olafur Rafnsson).

Нагадаємо, 9 лютого 2012 року президент Віктор Янукович підписав указ щодо підготовки та проведення в Україні фінального турніру чемпіонату Європи 2015 року з баскетболу.Згідно з указом, Кабмін має утворити у місячний термін Організаційний комітет з підготовки та проведення в Україні фінального турніру чемпіонату Європи 2015 року з баскетболупід головуванням прем'єр-міністра України.

У двомісячний термін Організаційний комітет має розробити план заходів на 2012–2015 роки щодо підготовки та проведення в Україні фінального турніру чемпіонату Європи 2015 року з баскетболу, передбачивши,зокрема,будівництво, реконструкцію спортивних арен, інших об'єктів фізкультурно-спортивної інфраструктури у містах Києві, Дніпропетровську, Донецьку, Львові, Одесі та Харкові з метою приведення таких об'єктів у відповідність із вимогами ФІБА – Європа та введення їх в експлуатацію не пізніше грудня 2014 року.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!