Біля «Арени-Львів» пропонують звести новий ЖК із дитячим садком та готелем. Візуалізація

3859 0
Наразі там працює пилорама, однак її планують винести за межі міста.
фото: презентація проєкту AVR Development

фото: презентація проєкту AVR Development

У Львові пропонують збудувати новий житловий квартал на вулиці Стрийській, 129. Йдеться про ділянку, що перебуває у приватній власності та розташована в Сихівському районі, неподалік стадіону «Арена-Львів». Наразі там працює пилорама, однак її планують винести за межі міста. Про це йшлося на засіданні архітектурно-містобудівної ради.

Відповідно до плану зонування, ділянка розміщена в зоні Г-2 і допустимим видом забудови є будівлі змішаного використання з житловими квартирами на верхніх поверхах. За словами головного архітектора AVR Development Володимира Йосипчука, на сусідній ділянці також уже передбачена змішана забудова, житло і поруч будівництво школи.

Читайте також: У Львові, поблизу цирку, зведуть багатоповерхівку

«Ми проаналізували досвід інших міст, де такі будівлі функціонують біля великих стадіонів, і подібні приклади є, зокрема, у Лондоні, де за 50 м від ЖК розташована арена. У польському Жешуві також є такі зразки. У  Німеччині, Румунії – аналогічна ситуація – формується новий житловий квартал біля стадіону», – пояснює він під час презентації проєкту.

У межах проєкту планують розмітити комерційні приміщення на перших поверхах, частину секцій на верхніх поверхах віддати під житлову забудову, а у 15-поверховій вежі облаштувати готель. Окрім цього, комплекс матиме підземний паркінг, а також замовник пропонує в одній із секцій зробити дитячий садок.

Читайте також: У Львові поблизу краківського ринку збудують житло та офіси

Нагадаємо, що у грудні минулого року на сесії депутати ЛМР погодили увхалу, що стосувалася будівництва нового житлового комплексу. Йшлося саме про ділянку на вулиці Стрийській, 129, неподалік іподрому та стадіону. Для цього компанії «Арена Хол» та «Лендбуд Арена» ініціюювали зміни до детального плану територій та просили дозвіл на виготовлення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки. 

За даними аналітичної системи YouControl, компанія «Арена Холл» та ТОВ «Лендбуд Арена» виникли у березні минулого року. Керівник і бенефіціарний власник «Арена Холл» – Ростислав Заремба. Ростислав Заремба має кілька будівельних компаній, зокрема ТОВ «Аурум-сіті» та ТОВ «Парк Арена», а також є керівником і співзасновником ФСК «Львів», інший засновник якого — депутат ЛМР Петро Адамик. Основний вид діяльності компанії «Арена Холл» –  будівництво. Компанія зареєстрована у Львові на вулиці Стрийській, будинок 129. Керівником і бенефіціарним власником ТОВ «Лендбуд Арена» є Олександр Семенко.

Ольга Коваль


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!