Біля готелю «Львів» хочуть знову висадити дерева

3854 0
У Львові можуть знову з’явитися дерева біля готелю «Львів». Раніше тут росли граби – крізь отвір в дашку, що тягнеться над входом у готель. Зараз у місті з’явилась ініціатива відновити це озеленення.
Фото Центру міської історії

Фото Центру міської історії

«Готель «Львів», що на проспекті Чорновола,  збудовано 1965 року за проектом архітекторів Анатолія Консулова та Людмили Нівіної. В чомусь він є пам'ятником своєї епохи і має (точніше мав) дуже цікаву деталь – в дашку, що тягнеться над входом, є великий круглий отвір, крізь який раніше росли дерева. Зараз якраз триває ремонт фасаду готелю», – пише громадський активіст Олександр Шутюк у себе на LiveJournal. На його думку, дерева туди можна повернути, і таку ідею вже висували міські чиновники.

«Це були три граби, які саджав та доглядав особисто архітектор будинку. Саджав три із розрахунку на те, що якесь з дерев може загинути, однак завдяки його турботі вижили та виросли всі три», – зауважив Шутюк.

На місці, де росли дерева, зараз є клумба.

«Дашок теж потребує ремонту, і було б дуже добре паралельно з ним знову посадити тут дерева, бо ці кволі квіти взагалі не мають жодного виду. До речі, схоже рішення можна побачити на проекті Вроцлавського євростадіону», – пише Олександр Шутюк.

Наразі запланована зустріч активіста з директором готелю. «Попередня домовленість про зустріч є. Управління охорони історичного середовища обіцяло підтримати. Дерева можна в якомусь лісі накопати – грабів довкола Львова росте не мало, саджати та підв'язувати ми вже вміємо», – додав він.

Читайте також: На Городоцькій висадили 11 японських вишень


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!