Біля готелю «Львів» почали розширювати зупинку громадського транспорту

1309 0
Роботи планують завершити до 20 листопада.
Фото: dailylviv.com

Фото: dailylviv.com

Біля готелю «Львів», на зупинці громадського транспорту для зручності пасажирів розширюють посадкову платформу. Висота посадкового майданчика буде на одному рівні з підлогою низькопідлогового транспорту. Роботи планують завершити до 20 листопада. 

Джерело: Львівська міська рада

На час облаштування платформи зупинку громадського транспорту перенесено на 50 м – за перехрестя пр. Чорновола – вул. Вагова. 

«Ширина посадкового майданчика біля готелю «Львів» була недостатньою для такої великої кількості людей, які тут сідають у громадський транспорт та виходять з нього. Також тут дуже інтенсивний рух пішоходів. До прикладу, лише через перехід на початку вул. Городоцької за годину проходить до 3 тисяч пішоходів. Це в кілька разів більше, ніж кількість авто, які проїжджають через це перехрестя», – розповів в.о.начальника управління вуличної інфраструктури ЛМР Павло Сирватка.

Читайте також: Біля Оперного у Львові облаштують «острівцеву» зупинку

За його словами, на засіданні міської комісії з безпеки дорожнього руху ще раніше прийняли рішення про розширення тротуару. 

«Також буде приведено до нормативної ширину місць для посадки /висадки біля готелю, щоб авто зупинялися паралельно до тротуару, а не під кутом. Адже саме зупинка машин під кутом блокує частину смуги для руху громадського транспорту і змушує автобуси виїжджати на смугу для руху авто, створюючи конфліктну точку на цій ділянці пр. Чорновола», – зазначив він.

Начальник відділу комунального господарства Галицької районної адміністрації Віктор Дубиняк додав, що павільйон на цій зупинці громадського транспорту планують встановити вже наступного року.

Нагадаємо, у Львові на відтинку від торгового центру «Магнус» до Оперного театру планують облаштувати «острівцеву» зупинку.

 

Антоніна Костик

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!