Біля Львівського університету відновили квітник, закладений ще у минулому столітті

1914 0
Клумбу, яка відкриває центральний вхід до парку, спроєктував сам Арнольд Рерінг.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

 У Львові біля Франкового університету відновлюють клумбу, закладену проєктантом значної частини парків та скверів міста Арнольдом Рерінгом. Про це повідомляє пресслужба ЛМР. 

Тепер на місці газону ростимуть багаторічні квіти та кущі: юки, кизильники, астильби, тис ягідний, гортензії. Доповнюватиме композицію однорічник бегонія, яка збагатить клумбу своїм розкішним цвітом.

Клумбу, яка відкриває центральний вхід до парку, спроєктував сам Арнольд Рерінг –  інспектор міських плантацій,  проектант значної частини парків та скверів Львова. Сучасний вигляд квітника розробила дизайнерка ЛКП «Зелений Львів». Зважаючи на те, що висаджують здебільшого багаторічники, милуватися квітом на повну міць можна буде вже з наступного року. Цьогоріч цвістимуть бегонії та гортензії.

До слова, у Львові це одна із небагатьох клумб, яку висаджують за кошти спонсора. До цього меценати переважно інвестували у висадку дерев.

Зважаючи на поважний вік парку – йдеться про 400 років! – та центральне розташування клумби, біля неї встановлять інформаційну табличку. В ній зокрема йтиметься про історію найстарішого в Україні міського парку та відомого садівника Арнольда Рерінга.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!