Біля Львівської академії мистецтв відновили історичні двері. Фото до і після

1393 0
Фахівці замінили поріг, який з часом стерся і поставили нову дверну ручку.
фото: лкп бюро спадщини

фото: лкп бюро спадщини

Поблизу Львівської національної академії мистецтв відновили ще одні історичні двері. Цього разу у межах програми співфінансування між мешканцями та містом відреставрували дерев’яну браму на вулиці Кубійовича, 9.

Читайте також: Пелюстка до пелюстки. Як реставрують історичні брами у Львові. Фоторепортаж

«Ця дубова брама була погано збережена: у ній не лише тріснула одна тахля, а й основа дверей, оскільки тріснула стіна. І це було головною проблемою. Через те, що на стіну потрапляла вода, основу брами вигнуло всередину на 8 см. Відтак довелося її вирівнювати. Для цього доклали багато зусиль, зокрема, додали дубові планки та використали спеціальні турбошурупи довжиною 20 см, які зафіксували браму», – цитує реставратора Ігоря Вардзаля ЛКП «Бюро спадщини».

Також фахівці замінили поріг, який з часом стерся і поставили нову дверну ручку. Також замінили скло, яке потріскало у багатьох місцях і було покладене шматками. Натомість відновили автентичні хрестові з’єднання на чотирьох віконцях.

Раніше ця брама зачинялася на кодовий замок, який замінили механічним. Загалом реставраційні роботи тривали два місяці.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!