Біля Львова спалахнула масштабна пожежа на торфовищі

2432 0
До ліквідації пожежі залучили шість автомобілів і 20 рятувальників.
фото: ілюстративне/гу дснс україни у львівській області

фото: ілюстративне/гу дснс україни у львівській області

У селі Зелові Яворівського району на Львівщині горить торфовище на площі 10 тисяч квадратних метрів. Рятувальники працюють ще від вчорашнього вечора, 22 червня. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомили у пресслужбі Головного управління ДСНС України у Львівській області.

«Підрозділи наші працюють і ще будуть довго працювати, бо площа досить велика. Є досить щільне задимлення. Причина - необережне поводження з вогнем. Там палили сухостій, а торфовище проходить під землею», – каже речник Віталій Туровцев.

Читайте також: На Львівщині горіла церква ХІХ століття

До ліквідації залучили 6 автомобілів і 20 рятувальників.

Додамо, що за добу в області рятувальники ліквідували 8 пожеж в екосистемах. У результаті вогонь знищив понад 4,7 га сухої трави та чагарнику. Пожежі, окрім Зелова, зафіксували в селах: Сілець Червоноградського району, Залужжя Яворівського району, Синьковичі Львівського району, поблизу Рокети Червоноградського району, а також в Раві-Руській Львівського району, Дрогобичі та Добромилі.

У Головному управлінні ДСНС України у Львівській області нагадують про заборону спалювати сухостої. Підпал сухої трави карається законом у вигляді штрафу: від 3 060 грн до 6 120 грн (для громадян) та від 15 300 грн до 21 420 грн (для посадових осіб).

Юлія Осим

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!