Біля Львова захопили землі під приватний цвинтар

1868 0
Директор однієї з ГО, без відома та погодження садівників, організував на їхніх ділянках кладовище та проводить захоронення померлих.
фото: ілюстративне/unsplash.com/Edward Howell

фото: ілюстративне/unsplash.com/Edward Howell

У поліцію Львівщини надійшла колективна заява від учасників садово-городніх кооперативів про самовільне захоплення земель, розташованих у селі Рясне-Руське Львівського району. Як повідомили учасники кооперативу, на їхніх землях організували кладовище, де проводять захоронення померлих на комерційній основі.

Як повідомляє пресслужба ГУ Нацполіції Львівської області, директор однієї з громадських організацій, без відома та погодження садівників, організував на цих земельних ділянках кладовище та проводить захоронення померлих.

Читайте також: Окремий світ, або Все, що треба знати про поховання у Львові

За фактом відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.197-1 (Самовільне зайняття земельної ділянки) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання – штраф від двохсот до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців. Наразі тримає досудове розслідування, правоохоронці встановлюють обставини події.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!