В ЛМР переконують, що дерева на Липинського, 27 не зрізали, а лише пересадили кілька туй

1962 0
На виїзній нараді з архітекторами, ландшафтниками з’ясували, що дерева не зрізали, а біля новобудови створили хідник, якого не було до цього.
фото: зручне місто

фото: зручне місто

Біля новобудови на вул. Липинського, 27 планують висадати нові дерева та кущі, а також розширити хідник. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив головний архітектор Львова Антон Коломєйцев.

«На виїзній нараді з архітекторами, ландшафтниками, представниками ЛМР з’ясували, що дерева не зрізали. Кілька туй пересадили, а великих дерев не пересаджували, навпаки робили так, щоби зберегти і забезпечити комфорт для їхнього коріння», – каже він.

Напередодні у соцмережах ширилися інформація, що на території новобудови псують велодоріжку і роблять велику парковку. Водночас пішохідна інфраструктура по тій стороні вулиці Липинського, продовжує Антон Коломєйцев, практично відсутня на всьому відрізку, і біля новобудови якраз створили хідник, якого не було до цього.

Читайте також: У Львові під приводом реконструкції зруйнували історичну віллу

«Трасування велодоріжки не змінювалося, воно відходило і таким залишається. Єдине, що через велодовіжку зробили в’їзд на будівництво. Із часом її планують відновити», – додав він.

Окрім цього, підрядникам запропонували зробити припідняті переїзди, щоби велосипедисти і пішоходи рухалися на одному рівні або з мінімальними змінами руху, а машини могли підніматися наверх і заїжджали на парковку. Це вже почали реалізувати.

Керівниця управління екології та природних ресурсів ЛМР Олександра Сладкова підбере дерева, які б мали доповнити міське озеленення на тій ділянці.

«Зараз напрацьовують схему зміни хідника, щоби його розширити, обійти тую, яка там є, правильно сформувати його і на перспективу продовжити. Архітектори на сьогодні поновлюють проєктну документацію, щоби можна було закінчити розпочаті роботи», – зазначає Антон Коломєцев.

Читайте також: Зберегти не можна штрафувати. Як Львів охороняє історичне середовище

Він також додає, що будинок на вул. Липинського, 27 споруджений біля колектора Полтви. Там нереально зробити підземний паркінг, тому паркування буде на поверхні. Таку схему з відкритим паркінгом погодили в поліції. Його мають організували компактно та відділити від хідника та велодоріжки.

Нагадаємо, що у червні 2018 року виконком видав ТОВ «Авалон юніон» містобудівні умови та обмеження на будівництво чотирьох багатоквартирних будинків. Загальна висотність будинків не повинна була перевищувати 26 м для двох будинків та 32 і 35 м для інших відповідно. 

Водночас депутати ЛМР підтримали петицію про збереження паркової зони між вулицями Липинського та Лінкольна, де пропонують створити парк імені Квітки Цісик.

На початку листопада торік у прокуратурі Львівщини заявили, що земельна ділянка незаконно перейшла з комунальної у приватну власність. 7 листопада суд наклав арешт та заборонив відчуження та розпорядження цією землею. Вартість ділянки оцінюють у 1,4 млн грн. Натомість компанія Avalon у своєму офіційному коментарі зазначила, що будівництво ведуть на законних підставах.

Ольга Коваль


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!