Біля парку культури відреставрували історичні двері будинку. Фото до і після

1426 0
Загальна вартість реставраційних робіт становила 54 тисячі грн.
фото: бюро спадщини

фото: бюро спадщини

У Львові в неоготичному будинку, що на вул. Вітовського, 31, відновили ще одні історичні двері. Роботи, які тривали близько місяця, виконували у межах міської Програми співфінансування відновлення цінних елементів в історичних будинках. Як розповіли фахівці, ці внутрішні двері мали значні пошкодження та потребували комплексної реставрації.

Джерело: ЛКП Бюро спадщини

«Поверхня дерева була доволі пошкодженою і потребувала нових вставок. На окремих тафлях були помітні наскрізні тріщини. Засклення дверей було відсутнє, як і автентичні ручки. Внизу ми помітили сліди від старих фіксаторів, на жаль, самі фіксатори були втрачені», – каже майстер-реставратор Богдан Герус.

Читайте також: Поблизу «Львівської політехніки» реставратори відновили столітню браму

Майстри також відреставрували різьблене дерев’яне обрамлення. Для збереження текстури деревини  двері покрили бейцем, що надало їм «медового» відтінку. Загальна вартість реставраційних робіт становила 54 тисячі грн. Із цієї суми місто оплатило майже 36 000 грн, а решту – мешканці.

Нагадаємо, нещодавно у цьому будинку відновили і зовнішню браму. Ще раніше у Львові відновили історичні двері-віяло на вулиці Вітовського, 28.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!