Біля «Рави-Руської» активісти перекривають дорогу

5052 1
Сьогодні, 12-го листопада, о 10:00 біля пункту пропуску «Рава-Руська» почали збиратися люди, щоб перекривати дорогу в знак протесту проти постанови «Про внесення змін до Правил дорожнього руху». Водіїв просять врахувати цю інформацію.

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook Ігор Зінкевич, координатор Varta 1.

За його словами, люди «хочуть перекривати дорогу у зв'язку з нововведенням Міністерства, щодо перевірки прикордонниками транспортних засобів на іноземній реєстрації».

Учора, 11-го листопада, Уряд вніс зміни до Правил дорожнього руху, що стосуються контрольованих прикордонних районів, – повідомляють на офіційному сайті Державної прикордонної служби. Чиновники зауважують, що водії раніше ігнорували вимоги Положення про прикордонний режим, у якому визначено правила щодо обмеження руху, огляду та перевірки транспортного засобу і реєстраційних документів на нього, посилаючись на те, що вищезазначена постанова регулює правила їх поведінки і відповідальність лише як звичайних громадян, а не як учасників дорожнього руху і водіїв. 

Читайте також: В Україні розширять повноваження поліцейських: чого чекати водіям

Таким чином, у Кабінеті міністрів України прийняли постанову «Про внесення змін до Правил дорожнього руху». У ній доповнено  вимоги до дорожного знака «В’їзд заборонено», введено дорожні знаки – «Початок прикордонної смуги», «Кінець прикордонної смуги», «Початок контрольованого прикордонного району», «Кінець контрольованого прикордонного району» та доповнено відповідні обов’язки водія під час зупинки транспортного засобу в контрольованому прикордонному районі уповноваженою особою Держприкордонслужби або членом громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону.

Нагадаємо, в «Укравтодорі» планують запобігти руйнуванню українських доріг, ввівши оплату за дорогу та контроль ваги для вантажівок. Славомір Новак, новопризначений голова Укравтодору» пояснив, що вирішити проблему можна зобов’язавши перевізників інвестувати в дороги, на яких заробляють гроші, оплачуючи користування ними, пристосовувати свій вантаж до можливостей дороги, не перевищуючи ліміт ваги вантажівки. 

Опублікувала Людмила Рубцова


Читайте також:
12 Листопада, 2016 13:24
Таня Павлівна на злодіях шапка горить...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!