Біля Стрийського парку хочуть збудувати 3-поверховий житловий будинок

6890 0
Проектований будинок розрахований на 40 жителів.
проектована ділянка. фото google street view

проектована ділянка. фото google street view

На вулиці Уласа Самчука у Львові хочуть звести триповерховий багатоквартирний житловий будинок з можливістю влаштування мансарди. Про це йдеться у детальному плані території у районі вул. Свєнціцького, вул. Мушака, вул. Дібровної, вул. Франка, який винесли на громадські слухання.

Проект ДПТ передбачає можливість будівництва на вулиці Уласа Самчука, біля будинку №28 житлового багатоквартирного будинку на три поверхи, з можливістю влаштування мансарди.

Читайте також: У Львові погодили план території, де буде канатна дорога

Ділянка під можливий новобуд перебуває у комунальній власності міста. Її площа становить 0,08 га. В межах ділянки хочуть розмістити майданчики для відпочинку дорослого населення та ігровий майданчик для дітей. Під будинком має бути підземний паркінг на 11 паркомісць.

Проектований будинок матиме площу 910 кв. м, де проживатиме орієнтовно 40 осіб. Ще 50 кв. м займатиме спортивно-відпочинковий майданчик біля будинку.

Окрім цього, проект ДПТ передбачає розроблення та встановлення охоронної зони пам’ятки архітектури, реконструкція вулиць та автодоріг, влаштування комплексних заходів щодо водовідведення поверхневих стоків.

Читайте також: Віллу на Уласа Самчука перетворять на готель. Візуалізація

У перспективі передбачається будівництво магістральної вулиці загальноміського значення безперервного руху «хорди» в межах історичного ареалу міста.

Зазначимо, що рішення про розроблення ДПТ прийняв виконавчий комітет у листопаді 2017 року, на підставі звернення громадянки Євгенії Кучерук та ОСББ «Свєнціцького-16».

Пізніше, у березні цього року, до замовників розроблення ДПТ долучився Маркевич Мирон Богданович, замінивши ОСББ «Свєнціцького-16».

5 вересня відбудеться зустріч з головним архітектором проекту. Місце проведення: великий сесійний зал Львівської міської ради (м. Львів, пл. Ринок, 1). Початок заходу о 18:00.

Назар Притула


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!