Біля Стрийського ринку у Львові зведуть торгово-офісний центр. Візуалізація

5122 0
Забудовника забов'язали долучитись до реконструкції площі Людкевича та передати місту 100 квадратних метрів приміщень у будівлі.
Візуалізацію надали в ЛМР

Візуалізацію надали в ЛМР

Сьогодні, 24 грудня, під час засідання виконавчий комітет Львівської міської ради вніс зміни у рішення 2019 року, яким погодив видачу містобудівних умов та обмежень на будівництво торгово-офісного комплексу на початку вулиці Волоської навпроти Стрийського ринку у Львові.

Йдеться про будівництво торгово-офісного центру з підземною автостоянкою у двох рівнях на вул. Волоській, 1, вул. Волоській, 1а, вул. Шота Руставелі, 13 у Львові. Містобудівні погодили ще у серпні 2019 року, їх отримало ПП Мега-Тех» та ТзОВ «Галпроектмонтаж». Нині забудовника, який має намір звести 6-поверховий торгово-офісний центр, зобов’язали передати місту приміщення на 100 квадратних метрів, також він долучиться до реконструкції площі Людкевича. 

Читайте також: Вулиці Львова. Волоська дорога – нижня частина вулиці Франка

«Вони готові надати місту площі з фасадної сторони для соціальних цілей, будемо визначати, що там має бути. Приміщення мають бути з ремонтом. Також долучаються до площі Людкевича і до облаштування простору, який там має бути», – зазначив під час засідання міський голова Львова Андрій Садовий.

Торгово-офісний центр має мати 6 поверхів. Забудову вестимуть на чотирьох суміжних земельних ділянках, призначені для будівництва споруд громадського призначення. Висота будинків не має перевищувати 21,6 м, а відсоток забудови – 54%, йдеться у попередній містобудівній документації.

Згідно з даними системи Youcontrol, засновником компанії ПП «Мега-Тех», що зареєстрована на пр. Шевченка у Львові, є Дмитро Вітик, а керівником – Мар’ян Кардаш. ТзОВ «Галпроектмонтаж» зареєстроване на Шота Руставелі, 13 та належить Олександрі Мураві, якій також належать низка будівельних та інвестиційних компаній на Заході Україні.

Читайте також: У Львові погодили проектування першого підземного паркінгу на площі Петрушевича

Нагадаємо, у 2018 році депутати ЛМР затвердили детальний план території в районі вулиці Волоської, який і передбачав будівництво тут офісів та паркінгу. Паркінг має вміщати приблизно 180 автівок. Поряд запланували 6-поверхову торгово-офісну будівлю. На початку червня депутати ЛМР надали ПП «Мега-Тех» земельні ділянки на вулиці Волоській для будівництва. Раніше відбулись громадські слухання щодо будівництва цих паркінгів. Тоді мешканці прилеглих будинків виступили проти і вимагали дослідити геологію ділянки. Натомість їм відповіли, що провести геологічні дослідження можна лише після того, як забудовник отримає дозвіл на будівництво.

Вікторія Савіцька


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!