Біля українських кордонів росіяни тримають майже 800 літаків і вертольотів

2457 0
Росіяни використовують літаки дальньої та стратегічної авіації, з яких здійснюються удари крилатими ракетами різних типів
Фото: defence-ua

Фото: defence-ua

Російські окупанти зосередили біля кордонів з Україною майже 800 літаків та вертольотів, які розміщено на 40 військових аеродромах. Про це повідомив речник командування Повітряних сил Юрій Ігнат на брифінгу, пише Укрінформ.

«Противник зосередив навколо України близько 800 літальних апаратів, які розміщено на 40 військових летовищах. Використовуються аеродроми білорусі, росії та тимчасово окупованого Криму», – сказав він.

Читайте також: У Чорному морі росіяни тримають у бойовій готовності 36 крилатих ракет

За його словами, орієнтовна кількість літаків становить 430 одиниць, а також 340 гелікоптерів. Винищувачі постійно патрулюють повітряний простір білорусі, росії, тимчасово окуповані території, а також акваторію Чорного та Азовського морів.

Росіяни використовують літаки дальньої та стратегічної авіації, з яких обстрілюють Україну крилатими ракетами різних типів. Постійно в небі перебувають літаки дальнього радіолокаційного виявлення А-50 та літаки-ретранслятори Іл-22.

Читайте також: На Харківщині знайшли масове поховання військових і цивільних

Загалом авіація рф здійснює близько 200 вильотів за добу, а з початку повномасштабного вторгнення в Україну окупанти здійснили 38 тисяч літаковильотів. Речник командування додав, що ракетний терор рф продовжується ракетами різними типами. Зенітні ракетні війська України знищили вже більше 850 повітряних цілей. 

Нагадаємо, упродовж 16 вересня російські окупанти завдали 9 ракетних та авіаційних ударів по території України, і атакували низку населених пунктів. Підрозділи Сил оборони відбили атаки окупантів, завдавши їм втрат.

Антоніна Костик

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми - про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста– дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!