Біля університету Франка у Львові поки що не планують повертати обмежувальні стовпці. Фото

3010 1
Стихійне паркування біля будівлі продовжується ще з осені минулого року.
Фото: Андрій Костюк

Фото: Андрій Костюк

Обмежувальні стовпці біля головного корпусу університету імені Івана Франка поки що не планують повертати на місце. Про це в коментарі Tvoemisto.tv повідомив голова Галицької районної адміністрації Андрій Зозуля.

Нагадаємо, стовпчики прибрали восени минулого року, після чого на тротуарі під університетом утворилася стихійна парковка. Тоді керівник комунального відділу Галицької райадміністрації Віктор Дубиняк говорив у коментарі Tvoemisto.tv, що стовпчики повернуть навесні 2019 року після ремонту тротуару. Проте наразі в Галицькій районній адміністрації не знають, коли це станеться.

«Поки ми не будемо там нічого робити. У нас і без того багато стихійного паркування в місті. Тому прийде черга – і будуть там стовпчики. Наразі є інші вулиці, інші пріоритети і підготовка до Великодніх свят», – каже Андрій Зозуля. 

Читайте також: У Львові працюватиме 60 інспекторів паркування замість 10

Спершу стовпчики планували повернути після закінчення капітального ремонту тротуару, проте зараз біля університету не ведуться жодні ремонтні роботи. Керівник прес-центру ЛНУ імені Івана Франка Олег Вівчарик в коментарі Tvoemisto.tv повідомив, що подальші роботи не плануються і невідомо, коли стовпчики повернуть на місце.

Додамо, що ремонту тротуару біля головного корпусу університету Франка немає і в титульних списках ремонтів в Галицькому районі на 2019 рік.

З початку листопада у Львові працюють спеціальні інспектори, які штрафують власників автівок за порушення правил паркування. Начальник управління безпеки міста Юрій Діль розповів Tvoemisto.tv, в яких випадках у Львові інспектори виписують постанови порушникам.

«Якщо там є знак, що зупинку заборонено, – будуть виписані відповідні протоколи, якщо водії заїхали на хідник ближче, ніж на два метри до стін, – також протоколи. Аналогічно, якщо машини стоять на газонах. В інших випадках потрібно звертатися до поліції», – каже він.  

Читайте також: Я прийшов — авта нема. Як у Львові забрати машину зі штрафмайданчика

Нагадаємо, ще восени речниця патрульної поліції Львівщини Катерина Рибій розповіла в коментарі Tvoemisto.tv, що підстав для евакуації припаркованих біля університету автівок немає, адже присутнє місце для проходу пішоходів. За її словами, патрульні за можливістю штрафують порушників. Сума стандартного штрафу для таких авто складає 255 гривень.

Андрій Костюк

Фото автора


Читайте також:
27 Березня, 2019 14:20
666 ...пуй39823ло у Львові править бал ... а українці живуть в Канаді ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!