Біля вілли Бачевських хочуть збудувати житловий будинок. Візуалізація

4382 1
Виконком не підтримав рішення про будівництво і запевнив, що не видаватиме дозвіл на зведення будинку поблизу історичної вілли.
фото Людмила Красова

фото Людмила Красова

На вулиці Вітовського, 35а у Львові, неподалік вілли Бачевських власник земельної ділянки хоче збудувати багатоквартирний житловий будинок із вбудованим громадським приміщенням, трансформаторною підстанцією та паркінгом. По відповідні містобудівні умови та обмеження забудовник звернувся до міськвиконкому. Втім під час засідання виконавчого комітету 7 вересня це рішення не підтримали.

Як зазначив міський голова Львова Андрій Садовий, місто блокуватиме будь-яке будівництво на території історичної будівлі вілли Бачевських. Натомість активісти звернулися до міської влади з проханням викупити землю у власника, таким чином захистивши історичну пам’ятку та залишивши її у власності міста.

Забудовником і власником земельної ділянки є компанія ТзОВ «Марконі», яка згідно з даними системи Youcontrol належить Анатолію Паламарчуку. Компанія зареєстрована у Львові і займається будівництвом житлових і нежитлових приміщень. Кінцевим бенефіціарним власником є громадянин Польщі Здзіслав Пйотр Плішка. 

Додамо, що у серпні власник будівлі перефарбував фасад вілли з жовтого у сірий колір. Після цього адмінкомісія оштрафувала його на 17 тисяч гривень. Будинок належить ПП «Кас Консалтинг», втім ремонт у ньому проводять орендарі. 

Довідка

Вілла Бачевського – пам’ятка архітектури місцевого значення збудована у 1926 році. Архітектор – Вітольд Якімовський. У міжвоєнний час у цьому будинку на вулиці Pełczyńska, 35 (нині Вітовського) проживав власник лікеро-горілчаної фабрики Стефан Бачевський. У часи панування Польщі тут розміщувався почесний консулят Австрії, а в часи СРСР – дитячий садок.

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
7 Вересня, 2018 14:37
уважний читець їм бл мало пустих територій Львова під житло.
ще цуко нах збудуть хмарочос на високому замку , а на вежі ратуші кафе відкриють з круасанами (((((
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!