Біля Винниківського ринку з’явилися делініатори

5389 0
Оновлена конфігурація біля Винниківського ринку з’явилася у понеділок, 16 серпня.
Фото: Тарас Хавунка

Фото: Тарас Хавунка

Біля Винниківського ринку на вул. Личаківській встановили делініатори, які мали би обмежити паркування на переході та перехресті, а також підвищити безпеку пішоходів. Натомість самих львів’ян таке нововведення здивувало і декого обурило. Рішення у міськраді затверджувала комісія безпеки дорожнього руху.

Читайте також: На перехресті вулиць Горбачевського – Котляревського у Львові нанесуть розмітку-вафельницю

Відучора львів’яни активно обговорюють встановлення делініаторів на перехресті біля Винниківського ринку, зокрема, називають його безглуздим.

«Ще одне безглузде та потворне рішення. Призведе лише до створення додаткового дискомфорту (в т. ч. візуального) для всіх учасників руху та мешканців. Окрім того, закоркованість, яка там виникне, підвищить рівень аварійності на Личаківській та прилеглих вулицях. Окреме питання – це відповідальність за такі рішення», – пише у Facebook керівник Львівського регуляторного хабу Тарас Хавунка.

Також додають, що встановлені делініатори виглядають «трохи дико, бо замість стовпців мала бути змінена конфігурація бордюрів», хоча загалом напрямок – правильний.

Відповідне рішення про зміну правил у русі на перехресті біля Винниківського ринку приймала на засіданні комісія з безпеки дорожнього руху Львівської міської ради. У міськраді наразі таке рішення не коментують.

Як зазначив у коментарі Тvoemisto.tv голова транспортної комісії ЛМР Ігор Зінкевич, оновлена конфігурація не покращить ситуацію з паркуванням та виїздом біля ринку з вул. Заньковецької на вул. Личаківську. Також це унеможливлює під’їзд спецтехніки до костелу св. Антонія чи Винниківського ринку.

«Ще у 2019 році я скеровував звернення щодо цього перехрестя. Там реально зробити перехід, змінити світлофори, влаштувати їх і дати можливість людям нормально виїжджати з вул. Заньковецької, бо це основний трафік. Якщо немає можливості зробити перехід, то «острівці» набагато краще б спрацювали, аніж ці делініатори», – пояснює депутат.

Він додає, що вчора мешканці та працівники ринку не дозволили підряднику завершити встановлення стовпців, оскільки вимагали показати документи та погрожували викликати поліцію.

«Вчора пані Ірина (Маруняк – голова комісії з безпеки руху, заступниця міського голови з питань житлово-комунального господарства) сказала мені в усній формі, що будуть збирати ще раз засідання, щоб прийняти якесь рішення. Має бути дійсно департамент (мобільності – ред.) та відповідні управлінці, які будуть відповідати за те чи інше рішення, здійснене у місті», – каже Ігор Зінкевич.

Зазначимо, що прийняте рішення комісією БДР може бути скасоване новим рішенням тієї ж комісії. 

Міському бюджету реорганізація вуличного руху на перехресті біля Винниківського ринку обійшлася у 115 тисяч гривень. Підрядником стало ТОВ «Західне інноваційне об'єднання». Крім того, приватний підприємець отримає 30 тисяч гривень за розробку проєкту зміни організації дорожнього руху. 

Юлія Осим



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!