Біля Високого Замку у Львові відновили історичну браму. Фото до і після

1447 0
Дерев’яні двері погано збереглися, і майстрам довелося замінити 30% деревини.
фото: лкп бюро спадщини

фото: лкп бюро спадщини

Поблизу Високого Замку у Львові відновили історичну браму. Цього разу фахівці реставрували дубові двері в будинку на вулиці Кривоноса, 35. Про це повідомляє ЛКП «Бюро спадщини».

Дерев’яні двері погано збереглися, і майстрам довелося замінити 30% деревини, яка виявилася не придатна для реставрації. Фахівці повністю розібрали браму та склали її знову.

Читайте також: У Львові відновили історичну браму поблизу Домініканського собору

«У цих дверях були збережені тільки верхні фацетовані скельця. Також зовсім втрачене засклення світлика, який довелося виготовляти заново. А ще повністю відновили засклення фацетованим склом дверних полотен. Довелося і замінити прогнилі частини деревини, відновити засклення світлика та встановити латунні накладки на цокольні дошки, на місця тих які там були втрачені», – каже реставратор Остап Лишак.

Додамо, що реставрацію провели в межах міської програми співфінансування, яку координує ЛКП «Бюро спадщини» управління охорони історичного середовища ЛМР. Вартість реставрації – 40 000 грн. Із цієї суми внесок мешканців становив 12 000 грн.

Читайте також: У Львові відновили історичні двері на вулиці Павлова. Фото

Нагадаємо, напередодні у Львові майстри відремонтували історичну дубову браму в будинку на вулиці Глибокій, 19, що поблизу Національного університету «Львівської політехніки». Раніше вона була повністю покрита чорною фарбою, яка приховувала її красу. Якою вона є нині, дивіться тут.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!