Біля «Високого Замку» у Львові виявили незаконне будівництво церкви. Фото

3145 0
Присутні на місці пояснили, що зводять церкву, яка, за їхніми словами, колись там була.
фото євгена бойка

фото євгена бойка

У парку «Високий Замок» у підніжжі гори працівники ЛКП «Зелений Львів» виявили самовільне будівництво. Про це повідомив директор департаменту «Адміністрація міського голови» Євген Бойко в себе на Фейсбуку.

Присутні на місці пояснили, що зводять церкву, яка, за їхніми словами, колись там була. Служитель церкви представився греко-католицьким єпископом Михайлом (прізвище назвав Коваль), а свою конфесію назвав Єдиною Соборною та Апостольською церквою. Допомагає йому «піддиякон» Михайло.

Установчих документів релігійної громади, ані документів щодо будівництва показати не змогли. За словами Євгена Бойка, місто звернеться в поліцію, аби зупинити це будівництво.

Сьогодні, 16 липня, ділянку від самобуду на Високому Замку очистили, а духівники-самозванці втекли.

Додамо, що «Високий Замок» – парк на Замковій горі у Львові, пам'ятка садово-паркового мистецтва місцевого значення. Парк входить до складу природо-заповідного фонду України як національне надбання.


Фото Євгена Бойка


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!