Біля Янівського цвинтаря у Львові планують збудувати багаторівневий паркінг і офіси

4716 0
Паркінг на 9 поверхів має забезпечити потреби торговельного центру, який там вже збудований.
фото: скріншоти з презентації лмр

фото: скріншоти з презентації лмр

На вулиці Шевченка, 111а у Львові збудують багаторівневий паркінг та офісні приміщення. Йдеться про ділянку біля вже зведеного торгівельного центру навпроти Янівського цвинтаря. Відповідне рішення прийняли сьогодні, 22 липня, на засіданні виконавчого комітету ЛМР.

Містобудівні умови та обмеження для проєктування об’єкта будівництва на нове будівництво мультифункціонального адміністративно-торгового центру з паркінгом на вул. Шевченка, 111а отримала ПП «Майя».

Читайте також: У Львові показали, яким буде перший транспортний хаб на вулиці бандери. Візуалізація

«Є намір сформувати великий багатоповерховий паркінг, на 9 поверхів, щоби забезпечити потреби торговельного центру, який там вже збудований раніше, а також площі поряд з паркінгом. Це офісні площі, що будуть лицевою стороною збоку вулиці Шевченка», – пояснює головний архітектор Львова Антон Коломєйцев.

Цільове призначення земельної ділянки площею 1,3659 га – 11.02 для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості, а категорія земель – землі промисловості, транспорту, зв’язку, енергетики, оборони та іншого призначення. 

Додамо, що, за даними аналістичної системи Youcontrol, ПП «Майя» зареєстроване в селі Зимна Вода, на вул. Галицькій, 42. Основний вид діяльності  надання в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна. Кінцевим бенефіціарним власником є Юрій Лозинський.

Читайте також: На в’їздах у міста пропонують будувати перехоплювальні паркінги

Нагадаємо, що у Львові планують збудувати перехоплюючий паркінг на понад 1200 авто на виїзді з міста у південній частині. Йдеться про ділянку навпроти ТРЦ King Kross Leopolis. Заплановано, що там можна буде залишити авто, аби далі пересуватись містом громадським чи якимось з альтернативних видів транспорту.

Окрім цього, ще до Євро-2012 планували облаштувати підземний паркінг на площі Петрушевича планували. У 2018 році міська рада погодила ЛКП «Львівавтодор» розробити проект земельної ділянки, а пізніше затвердила його та розширила площу майбутнього паркінгу. Його будуватимуть за кошти інвестора після проведення інвестиційного конкурсу. Попередньо його вартість може становити 5 млн євро, а реалізація – до 10 років. Паркінг має бути дворівневим і вміщуватиме приблизно 300 машин. Додамо, що Мінрегіонбуд дозволив будувати в історичному ареалі міста, до якого входить площа Петрушевича, лише підземні автостоянки.

Ольга Коваль

Візуалізація з презентації ЛМР


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!