Біометричні закордонні паспорти подешевшають для українців

5216 0
Вартість біометричного закордонного паспорту для громадян України може знизитися. Саме за наявності біометрики після запровадження безвізового режиму українці зможуть їздити до країн Європейського Союзу без віз.
фото: www.volynpost.com, www.5.ua, www.0352.ua

фото: www.volynpost.com, www.5.ua, www.0352.ua

Про це повідомив керівник прес-служби Державної міграційної служби України Сергій Гунько. «Зараз ми очікуємо постанову Кабінету міністрів. Вартість буде змінюватись. І, згідно з нашими прогнозами, у нижчий бік. Змінились умови оплати: вартість бланку не зміниться, зміниться обсяг платежів до місцевого бюджету. До цього часу паспорт коштував 561 гривню», – сказав Гунько.

Читайте також: Де перевірити транслітерацію імені та прізвища для закордонного паспорта

За словами Сергія Гунька, вже близько двох мільйонів українців мають біометричний паспорт і з початку 2016 року більшість громадян обирає саме паспорт із чіпом. У Міграційній службі також зазначають, що наявність електронного чіпа робить документ безпечнішим і дає поштовх для розвитку електронних сервісів.

Актуальну інформацію про вартість виготовлення закордонних паспортів у Львові та перелік необхідних документів можна переглянути у матеріалі: Як виготовити закордонний паспорт у Львові.

За матеріалами Радіо Свобода, Європейська правда

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!