Біометричний паспорт для людей із особливими потребами. Як отримати

3014 0
Із впровадженням нового зразка документів міграційна служба зіткнулась із питанням виготовлення документів із біометричними даними для людей, які мають проблеми із здачею відбитків пальців. В основному, це поранені бійці із зони АТО. Проте і серед людей, які не були на війні, такі випадки теж є.
фото: lowcostavia.com.ua

фото: lowcostavia.com.ua

Як повідомили у відділі зв'язків із громадськістю Головного управління Державної міграційної служби України у Львівській області, нове законодавство передбачає, що у разі неможливості здати відбитки двох вказівних пальців рук, необхідно здати парні відбитки двох інших пальців або просто двох будь-яких пальців рук.Особливості людини обов'язково зазначають в заяві-анкеті.
 
Якщо ж здати відбитки будь-яких пальців неможливо, у законодавстві передбачено й повну відмову від здачі відбитків пальців. Такий паспорт теж вважається біометричним. На електронний носій вносяться дві основні біометричні ознаки: відбиток зображення особи та електронний підпис.
 
Є можливість виготовлення паспорта для виїзду за кордон також бійцям, які потребують лікування за межами нашої держави, але не можуть піднятись з лікарняного ліжка. Це стосується й громадян, які з тих чи інших причин, втратили можливість рухатись. Для них законодавство передбачає виготовлення закордонного паспорта за фотографією розміром 10 см на 15 см. Фотографія сканується, подається у міграційний підрозділ довіреною особою разом із паспортом громадянина України. 
 
Випадків звернень до Головного управління Державної міграційної служби України у Львівській області із такими вадами не багато, але вони є. Переважна більшість постраждалих не зважають на перспективи переваг біометричного паспорта, і обирають звичайний паспорт, без біометрії.
 
«Від початку Майдану звернення постраждалих у протистояннях є чітко визначеним пріоритетом у Львівській міграційній службі. Ці люди отримують послуги поза загальною чергою, виготовлення для них документів знаходиться на особливому контролі», - йдеться у повідомленні відділу зв'язків із громадськістю Головного управління Державної міграційної служби України у Львівській області.
 
За 2 місяці впровадження закордонних паспортів із електронним носієм у Львівській області прийняли 2 237 документів на виготовлення паспортів з біометричними даними і 19 174 на виготовлення закордонних паспортів, що таких даних не містять. Майже 21,5 тис. документів прийняли 21 працівник міграційної служби, які обслуговують наявні у Львівській області автоматизовані робочі місця.
 
 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!