Біометричний паспорт у Львові: вартість та термін виготовлення

20574 0
Вже зараз львівяни можуть подавати документи на виготовлення біометричного паспорта. Наразі термінал працює у Головному управлінні державної міграційної служби на вул. Руданського, 3. В інших районах такі термінали мають з’являться до кінця січня наступного року. Оформлення біометричного паспорта за стандартною процедурою коштуватиме 518,15 гривень. Виготовлення документу в такому разі триватиме 20 днів. Про це повідомив глава МВС Арсен Аваков.
Фото Юрія Нагорного/Hromadske.tv

Фото Юрія Нагорного/Hromadske.tv

За словами Авакова, в цю суму входить вартість бланка з чіпом (261 гривня), державне мито (170 гривень) та вартість реєстраційних послуг (87,15 гривень).

«При оформленні паспорта за прискореною процедурою (за 7 днів) мито та вартість реєстраційних послуг (при збереженні ціни бланка) будуть збільшені вдвічі, таким чином, за паспорт доведеться заплатити 775,3 гривень (261+ 340+ 174,3 = 775,3)», - зазначив він, .

Якщо ж у людини немає можливості самому зібрати документи для оформлення паспорта, то він зможе звернутися в одне з 18 відділень Державного підприємства «Документ», де є єдине вікно і повний сервіс послуг. Там працюють нотаріуси, юристи, фотографи.

«Там фіксована додаткова ціна на замовлені вами сервісні послуги. Але не вище 253 гривень. Таким чином, гранична ціна за новий біометричний паспорт – 775,3 + 253 = 1028,3 гривень», - зазначив Аваков.

Як інформувало tvoemisto.tv, щоб отримати біометричний паспорт, треба буде пред'явити внутрішній паспорт громадянина України, сфотографуватися, залишити відбитки вказівних пальців та поставити підпис на електронному планшеті. Ці дані заноситимуть на вмонтований електронний чіп.

Друкуватиме паспорти поліграфкомбінат «Україна» упродовж 20 днів (518 грн). Передбачений і прискорений режим – за тиждень. Коштуватиме такий паспорт 775 гривень. Електронну систему, на основі якої здійснюватиметься оформлення документів, обслуговуватиме Державне підприємство «Українські спеціальні системи», отже весь процес оформлення буде повністю контролюватися державою.

Усі закордонні паспорти, видані до нового року залишаться чинними, і змінювати їх на біометричні не обов’язково. Крім того, від внесення відбитків пальців і електронного чіпа можна буде відмовитись та оформити звичайний паспорт. Він коштуватиме дешевше – 461 гривню.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!