Бійці добровольчих батальйонів Львова увірвались на сесію міськради та розбили вхідні двері

2563 1
Протестувальники вимагають зняти з з місцевого сайту Zaxid.net публікації, в яких добровольців називають «галицькими тітушками»
Фото: Юрій Лукашевський

Фото: Юрій Лукашевський

Бійці добровольчих батальйонів, які часто беруть участь у протестах проти міської влади у Львові, увірвались на сесію міськради та розбили вхідні двері Шевченківської районної адміністрації.

Вони вимагали надати їм слово та вимагали зняти з сайту Zaxid.net, що належить дружині міського голови Катерині Кіт-Садовій, публікації, в яких автори називали протестувальників «галицькими тітушками». Йдеться про матеріали «Львівські "тітушки" – хто вони?» та «Ідентифікація тітушок». У цих матеріалах ішлося про протест, який 27 листопада активісти влаштували в Києві під стінами Вищого антикорупційного суду, коли Андрієві Садовому обирали запобіжний захід. Місцевий канал НТА спершу назвав їх проплаченими активістами, які зі Львова за гроші приїхати підтримати Андрія Садового, натомість, як з’ясувалось, вони навпаки вимагали обрати йому більш жорсткий запобіжний захід. У своїх матеріалах Zaxid.net назвав цю акцію проплаченою.

Під час штурму будівлі Шевченківської РА, де через ремонт у сесійній залі ратуші вже кілька місяців проводять пленарні засідання, активісти розбили скло вхідних дверей. Через це сесія розпочалась маже з годинним запізненням.

Серед протестувальників присутні члени ГО «Розвиток громади», «Об’єднання добровольців» та «Українська спілка учасників АТО».

Під час сесії керівниця «Об’єднання добровольців» Олена Живко звернулась до депутатів з проханням оцінити ці публікації, оскільки вони, за її словами, дискримінують діяльність добровольців.

Депутатка ЛМР від «Об’єднання «Самопоміч» Олена Пасевич запропонувала створити робочу групу з керівників депутатських фракцій. Цю пропозицію підтримали 44 депутати. Міська рада звернеться до поліції через штурм сесійної зали.

Додамо, що ці активісти мають претензії до видання Zaxid.net уже не вперше. Торік у грудні вони штурмували офіс ТРК «Люкс», до якої входить сайт. Тоді вони протестувати проти публікації розслідування про незаконне виділення земельних ділянок і незаконну, при цьому, діяльність громадської організації ГО «Розвиток громади» та Спілки учасників АТО.

Фото Христини Процак та Юрія Лукашевського


Читайте також:
12 Грудня, 2019 12:29
666 ... увірвалися бійці добробатів ? ... на сесію міської Ради ? ... розбили двері ? ... та ви конкретно все поплутали ... бо ТАК діяти можуть тільки конкретні відморозки ... ( по кАмАнді та з дозволу отого сбу ) ... ГАНЬБА хероям !... Слава Україні ! ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!