Бійці львівської 80-ки ініціюють присвоєння бригаді імені Романа Шухевича

4426 0
Воїни бригади поміж боями на передовій збирають підписи, аби реалізувати таку ідею.
Фото: Defense Express

Фото: Defense Express

Бійці 80-ої окремої десантно-штурмової бригади ДШВ ЗСУ ініціюють присвоєння бригаді імені генерал-хорунжого УПА Романа Шухевича. Про це повідомив військовослужбовець львівської бригади Ігор Фльорко.

«Товариство! Користуючись невеличким тижневим перепочинком, ми з іншими бійцями 80-ї окремої десантно-штурмової бригади різних підрозділів запустили ініціативу щодо присвоєння нашій бригаді ім'я генерал-хорунжого УПА Романа Шухевича. Ми підготували відповідне звернення на командування та збираємо підписи між боями серед бійців бригади. Така наша ініціатива має чітке підгрунтя.

Роман Шухевич – це єдиний військовий діяч такого рівня в українській історії, який є уродженцем міста Львова. Бригада є львівською. Ворог той самий. Звитяги нашої бригади (починаючи з 2014 року) є достатніми, щоб вона могла претендувати на таку честь – носити ім'я одного із найуспішніших українських полководців, який був особистим ворогом сталіна і наводив жах на всі підрозділи НКВС на українських теренах», – написав боєць, який зараз з побратимами захищають країну на передовій.

Читайте також: Львівських десантників нагородили за мужність і героїзм під час виконання завдань на фронті 

Військовий висловлює переконання, що як командування 80-ої ОДШБ, так і командування ДШВ ЗСУ вже знають про ініціативу бійців та підтримають таку ідею.

Нагадаємо, 80 окрема десантно-штурмова бригада ДШВ ЗСУ з іншими підрозділами cпільно ліквідували близько 70 окупантів та знищили 9 російських танків, 7 одиниць бронетехніки, та один вантажний автомобіль. Окрім цього, за минулу добу українські захисники знищили 150 російських окупантів, а з початку повномасштабної військової агресії ЗСУ ліквідували близько 38 450 солдатів рф.

28 червня Президент України Володимир Зеленський нагородив почесною відзнакою «За мужність та відвагу» 80 окрему десантно-штурмову бригаду. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!