Бійцям батальйону «Донбас» передали мобільні блокпости, які виготовили у Львові

2501 0
Бійцям батальйону спеціального призначення «Донбас» Національної гвардії України передали габіони, які розробило львівське підприємство. Батальйон отримає 5 габіонів.
Фото: volynnews.com

Фото: volynnews.com

Їх розробило львівське підприємство ТзОВ «Пліт». Це сучасний блокпост - збірно-розбірна конструкція, обшита геотекстилем, повідомили у прес-службі Львівської міськради. Блокпости вже пройшли випробування на Яворівському полігоні.

Конструкція є мобільною довготривалою вогневою точкою, яку при необхідності можна використовувати як блокпост, який може захистити від усіх видів стрілецької зброї. Вона складається з опалубки та бійниць для ведення вогню, а також перекриття, яке захищає від вогню та осколків зверху.

Споруда проста у розгортанні: на монтаж одного укріплення йде близько 2 год. Одна мобільна вогнева точка розрахована на трьох бійців і дає змогу тримати кругову оборону. При необхідності укріплення може бути демонтоване та перенесене в інше місце. Аналоги цієї конструкції використовувалися країнами НАТО під час бойових дій на Близькому Сході. Собівартість конструкції складає близько 20 тис грн.

У Львові за бюджетні та за благодійні кошти планують закуповувати такі блокпости для 80-ої аеромобільної бригади, 3-ого батальйону, батальйону «Львів» і Національної гвардії.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!