Бізнес по-європейськи: які дозвільні документи скасують в Україні

1862 0
Міністерство економічного розвитку і торгівлі має намір скасувати всі дозвільні документи, які відсутні в Євросоюзі, які дублюють інші регуляторні акти, а також ті, скасування яких не становить загрози життю і здоров'ю населення. Законопроект опубліковали на сайті Мінекономрозвитку.
фото: shutdownday.org, businessidei.com

фото: shutdownday.org, businessidei.com

Згідно з пояснювальною запискою, законопроект розроблено з метою підвищення позиції України в рейтингу легкості ведення бізнесу Doing Business і дасть змогу значно дерегулювати ведення господарської діяльності. При цьому конкретні регуляторні акти, які підлягають скасуванню, будуть визначені в процесі перегляду регуляторної системи. 

У рамках плану до 2017 року уряд має намір скасувати: обов'язкову сертифікацію харчових продуктів і збір з утилізації відпрацьованих мастил з планованою економією до 2,7 млрд грн для бізнесу, забезпечити збереження номера телефону в разі зміни мобільного оператора, а також спростити підключення бізнесу до електромереж, скоротивши кількість необхідних для цього бюрократичних процедур з десяти до трьох. Окрім того, план передбачає спрощення процедури і скорочення термінів оформлення будівництва, власності та зовнішньоторговельних операцій.

Читайте також: В Україні продовжать мораторій на перевірку бізнесу. 5 нюансів

Нагадаємо, Україна в 2015 році піднялася на 13 позицій у щорічному рейтингу легкості ведення бізнесу від Світового банку Doing Business, посівши 83 місце. За словами глави Мінекономрозвитку Айвараса Абромавичуса, Україна наступного року може увійти в топ-50 країн рейтингу легкості ведення бізнесу від Світового банку Doing Business.

Джерело: прес-служба Мінекономрозвитку, УНІАН

Опублікувала Юлія Сабадишина

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!