Бізнес-партнер Козловського знесе будинок на Сахарова, аби збудувати офіс

6610 5
Будинок на Сахарова, 52 збудували у 1907 році, втім він не занесений до реєстру пам’яток.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

На вулиці Сахарова, 52 знесуть будинок, аби збудувати триповерховий скляний офісний центр із підземним паркінгом. Відповідні містобудівні умови та обмеження погодив виконком ЛМР сьогодні, 26 липня.

Читайте також: На Городоцькій планують відкрити готель міжнародної мережі Marriott

Як пишуть Наші Гроші. Львів, із 2011 року власником будинку було ПАТ «Фарлеп-Інвест». Лише у травні компанія продала його ТОВ «Інсула Інвест». Разом із будинком того ж дня фірма придбала також і земельну ділянку площею 0,13 га.

Будинок на Сахарова, 52 збудували у 1907 році. Він належав українському аптекареві, колекціонеру та меценату Михайлу Терлецькому. За весь час будинок не був занесений до реєстру пам’яток, а у 90-х роках зазнав значної перебудови. Він розташований поруч із спортивно-розважальним комплексом «Медик», а навколо будинку – незабудована територія з деревами.

«Я мешкаю в цьому районі, там є житлові комплекси, де живуть багато "айтішників". Вони щодня мігрують на своїх автомобілях по всьому Львові. Те, що я бачу, буде там збудоване, може стати офісом, де "айтішники" з задоволенням можуть та будуть працювати, бо в таку будівлю, як зараз, ніхто не піде. Тому, на мою думку, це є логічне рішення. Я багато їжджу по Європі. Слухайте, є комбінація гарних, сучасних будівель із старовинними і це має право на життя», – сказав під час розгляду питання на виконкомі заступник міського голови Львова Геннадій Васьків.

Власником ТзОВ «Інсула-Інвест», яке збирається будувати на Сахарова офіс, є Олександр Берба, який водночас володіє  низкою фірм, пов’язаних з компанією Avalon, співвласником якої є львівський депутат та бізнесмен Григорій Козловський.

Читайте також: Dragon Capital купила приміщення на площі Ринок за 116 млн гривень

Додамо, що цього ж дня виконком погодив іншій фірмі Олександра Берби ТзОВ «Агенція «Європростір» будівництво готелю та офісів на перехресті Стрийська – Наукова.

Вікторія Ейсмунт

29 Липня, 2019 12:25
Львів Нехай будують біля своїх будинків. А що, за містом, свіже повітря, свіжа голова. А то вже від тих бізнес-центрів у Львові,"стєкляшок", чорно-сірих бункерів голова крутиться. Народ, не дайте руйнувати тим козлам Львів.
27 Липня, 2019 13:54
666 ... "притулити" оте будівництво до "шалених корків" ... порахувати в чужій кишені "бабло" ... а потім -- пожаліти хворих і бідних ... відчувається справжній "щирий українець" ... Слава Україні ! ...
27 Липня, 2019 08:27
Сусід Добре, типу не має "цінності", а про зону відпочинку "Медик", а про шалені корки на перехресті "забули"? Хоча враховуючи, що бабла від лівого курева настільки багато, що нема куди його дівати, а хворих/бідних дітей у нас вже нема...
26 Липня, 2019 15:18
уважний читач проект під назвою [***]иище
наА[***]. тих козломородих
26 Липня, 2019 14:57
L. Слідкуйте за руками:
* на поч. XX. будується будинок М. Терлецького, який чудово підходить під архітектуру тогочасної забудови сучасної вул. Сахарова і утворює ідентичність міста;
* у 1990-х приватна компанія самочинно робить надбудову, шо сьогодні прийнято називати "реконструкцією" (шо саме по собі є дуже неоднозначним поняттям), через шо будинок не вносять в реєстр історичної забудови, хоча сам будинок виглядає куди більш по-львівськи ніж будівлі поряд;
* на сьогоднішній день будівля перебуває у ПРЕКРАСНОМУ стані, знаходиться поміж серед дерев і кам'яної загорожі, чим прекрасно доповнює загальний вигляд вулиці;
* оскільки будівлю не визнано архітектурним надбанням, її, на думку безхребетних імбецилів з ЛМР, можна ЗНЕСТИ і поставити на його місці чергове дешеве скляне потворне одоробло.
Для довідки: Михайло Терлецький -- фармацевт, гром. діяч і меценат поч. і сер. XX ст. Був власником аптеки "Під чорним орлом", яка стоїть впритул до мерії. Почувши таке, Терлецький вмер сьогодні вдруге.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!