Благодійна організація на Львівщині ввозила брендові одяг і взуття під виглядом гуманітарки

3400 0
Під час обшуків вилучили 144 мішки із одягом та стільки ж мішків із взуттям.
фото: львівська обласна прокуратура

фото: львівська обласна прокуратура

Одна з благодійних організацій налагодила на Львівщині схему ввезення одягу та взуття відомих брендів під виглядом гуманітарної допомоги. За попередніми даними, вартість цього товару становить понад 11 мільйонів гривень. Про це повідомив очільник Львівської ОВА Максим Козицький.

У межах кримінального провадження за фактом підроблення документів (ч. 3 ст. 358 КК України) Львівська обласна прокуратура виявила вантажівку із напівпричепом, яка перевозила з-за кордону під виглядом гуманітарної допомоги нові взуття і одяг. Під час обшуків вилучили 144 мішки із одягом та стільки ж мішків із взуттям. Зокрема,  виявили понад 3,5 тисячі пар нового чоловічого, жіночого та дитячого взуття різних марок, в тому числі відомих брендів.  

Читайте також: Амуніція на мільйони гривень. Деталі затримання підприємця зі Львова, причетного до розкрадання гуманітарки для ЗСУ

«За попередніми даними, загальна вага вилученого товару становить більше, ніж 7,6 т товару вартістю на понад 11 млн грн, при цьому в офіційних документах і вага, і вид вантажу вказували інші», – пояснюють у пресслужбі прокуратури.

Слідчі дії тривають, вантажівку та напівпричеп вилучили, наразі вирішують питання про накладення на них арешту. Окрім цього, встановлюють осіб, причетних до вчиненого кримінального правопорушення.

Нагадаємо, що президента Міжнародного інвестиційного офісу, колишнього голову управління інвестиційної політики Львівської облдержадміністрації у 2016-2021 роках Романа Матиса, а також головного редактора видання Mind.UA Євгена Шпитка підозрюють у незаконному використанні гуманітарної допомоги і благодійних пожертв. 

Галицький районний суд м. Львова обрав двом фігурантам у справі розкрадання гуманітарної допомоги запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави загалом у розмірі 4 млн грн. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!