Благодійне «Свято Автобуса» у Львові. Програма

2112 0
Новий автобус для Центру «Джерело», що опікується неповносправними дітьми, – нагальна та реальна потреба, адже той, що працює тут зараз, в експлуатації уже 29 років та не підлягає ремонту. Придбання нового коштуватиме близько 12000 євро. Відтак, 16 травня у місті організують велике сімейне благочинне Свято Автобуса, відвідувачі якого зможуть не лише гарно провести час та розважитись, а й долучитися до хорошої справи та зробити благодійний внесок у реалізацію мети заходу.

Про це повідомили у прес-службі Львівської міськради.

Відбуватиметься свято упродовж цілого дня – з 11:00 до 20:00 – на території та у атріумі (холі) Філософсько-богословського факультету УКУ (вул. Хуторівка, 35а). Захід стане завершальним етапом акції «ІТ-Великдень». До організації долучилося близько 50 партнерів.

«Наші денні програми існують, власне, завдяки транспортній програмі – нею користуються близько 90% наших вихованців. Щодня до нас прибуває близько 150 діток з комплексними порушеннями. Наразі в центрі є шість автобусів – благочинних подарунків з Німеччини та Голландії, чотири з яких – спеціалізовані ліфтами для перевезення дітей візочками», – розповідала директор Центру «Джерело» Анна Гайдучок.

За її словами, один з них насправді є дуже старим – 1986 року випуску, і його заміна є найактуальнішим завданням.

Програма свята передбачає кілька локацій та розваги для батьків і дітей різного віку. Одним зі способів дістатися туди буде благочинна екскурсія від Чудо-Туру, в рамках якої Чудо-бус провезе охочих екскурсією «Великий центр», а опісля довезе до місця проведення свята.

На галявині для найменших проведуть казковий марафон, де впродовж свята батьки по черзі читатимуть казки усім охочим послухати їх дітям. Також на галявині відбуватимуться інтерактивні розваги для дітей від Центру дитячих мрій Кіндервіль, де їх забавлятиме клоун-аніматор, а ввечері відбудеться театралізована вистава для найменших від Централізованої бібліотечної системи для дітей Львова.

На галявині за корпусом УКУ працюватиме скеледром від ГО Турклуб «Манівці», пластуни розважатимуть дітей квестом, можна буде взяти участь у спортивних забавах та заняттях з таеквондо, а на озері – ще й покататися на байдарках та катамаранах.

В атріумі (холі) корпусу УКУ відбуватиметься близько 20 майстер-класів, серед яких гончарна студія від Творчої майстерні «Зірка з неба», гравірування від творчої майстерні «Сверлик», хенд-мейд від «Майстер-класів Львова» та Арт-студії «Жовті ножиці», витинанка від Дарії Альошкіної тощо. У цокольному приміщенні корпусу УКУ відбуватимуться заняття з йоги для дітей від дитячої студії «Жирафа».

Для батьків організатори теж обіцяють цікаву програму на святі. На галявині для них відбуватимуться лекції про сімейне життя, виховання дітей різного віку, спільні з дітьми подорожі, налагодження спілкування в родині та розвитку творчих здібностей як у дітей, так і у себе. Також батьки зможуть відвідати Музей ікон УКУ та дізнатися більше про галицьку давню ікону в Школі іконопису.

Свято автобуса завершиться ватрою. Організатори свята закликають учасників брати з собою килимки та пледи.

Вхід на свято – благочинний внесок від 100 грн. з родини, який йтиме на мету свята.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!