Благодійність з користю: 5 подій на вихідних у Львові в підтримку АТО

3264 0
Впродовж вихідних 30-31 серпня у Львові відбудеться низка заходів на підтримку бійців, які зараз воюють у зоні АТО. Як з користю і цікаво провести час і водночас допомогти нашому війську дізнавалось Tvoemisto.tv. Відтак, на вихідних відбудеться гаражний розпродаж, акустичний концерт «Авангард», візаж-акція на площі Ринок та майстер-класи для дітей.
Фото: pravo-znaty.org.ua

Фото: pravo-znaty.org.ua

1. 30-31 серпня з 14:00 до 20:00 у Палаці Мистецтв, що на вул. Коперника, 17, відбудеться «Гаражний розпродаж». Організатори – ГФ "Рабів до раю не пускають" – обіцяють, що він відбудеться у новому форматі. Взяти участь у розпродажі та аукціоні можуть усі бажаючі. Зібрані кошти обіцяють витратити на потреби військових частин: 24-ої механізованої, 80-ої аеромобільної, в/ч 4114 та А2902. Організатори зауважують, що на розпродаж можна як принести власні речі, так і придбати чиїсь. 30-31 серпня, речі будуть прийматись безпосередньо на торговому майданчику в Палаці Мистецтв.

Перший «пілотний» проект організований на підтримку військовим у зоні АТО зібрав 17841грн, які були витрачені на: 4 металодетектори, прилад нічного бачення; 2 розвантажувальних жилети; 4 комплекти форми, бінокль 16-х (16-ти кратний); бінокль 20-х (20-ти кратний), а також форму та взуття.

2. Також 30 серпня у Палаці мистецтв, що на вул. Коперніка, 17, відбудеться благодійний акустичний концерт «Авангард». Всі кошти з квитків підуть на придбання спеціального обладнання для добровольчого батальйону «Айдар», що воює зараз на Сході України.

Концерт почнеться у суботу, о 17:00. Організатор – молодіжне об’єднання «Граніт». Організатори зазначають, що підтримати їхню ідею погодились чимало гуртів. Серед учасників, зокрема, «Веремій», «Холодне Сонце», «Дикі Серцем», «К402», «СолоДощів». Усі вони погодились відмовитись від своїх гонорарів заради допомоги військовим.

Придбати квитки можна за телефонами: 096-242-03-04, 050-075-13-93, у профкомі ЛНУ ім. І. Франка (вул. Університетська,1), ІБІД Львівської політехніки (093-643-82-91), або безпосередньо у кав’ярні «Меделін» (пл. Коліївщини, 1) та у магазині «Наш формат» (вул. Братів Рогатинців, 2).

3. На площі Ринок 30 серпня, з 13:00 по 17:00 пройде благодійний захід «Дівоча краса за мир і злагоду». Професійні візажисти зроблять макіяж та створять унікальний образ усім охочим. Усі кошти, зібрані на заході, передадуть реабілітаційному центру у Львівському військовому госпіталі, де лікуються бійці АТО.

Участь у заході є безкоштовною, проте вітається внесення пожертв.Учасниць, які завітають на захід у вишиванках, будуть фотографувати професійні фотографи.

4. 30 серпня у кав’ярні Леваковського, що на пл. Катедральній,3, об 11:00 відбудеться майстер-клас для дітей, під час якого вони зможуть виготовити обереги для військових, підписати листівки та написати листа бійцям.

Усі кошти, отримані від майстер-класу, організатори обіцяють передати волонтерській організації "Мехмат іде на війну", яка займається купівлею одягу та обладнання для військових, зокрема  для 24-ї бригади. Майстер-клас проводитимуть дівчата із Навчабави, вартість – 100 грн.

5. Крім того, у суботу, 30 серпня, для військових збиратимуть шоколад та сухофрукти. Воякам також можна приносити цигарки. Допомогу можна приносити з 17:00 по 19:00 до пам’ятника Королю Данилу (площа Галицька).

Нагадаємо, що з 29 по 31 серпня пройдуть завершальні концерти фестивалю «Музика у старому Львові», частина коштів з яких піде на підтримку армії.  Крім того, на пл. Ринок постійно стоїть лицар, який збирає пожертви для бійців. Кожен, хто пожертвує більше 100 грн. має забити у щит лицаря металевий цвяшок із викарбуваним тризубом і такий же отримати собі як сувенір. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!