Блаженніший Любомир Гузар про те, якою повинна бути влада від Бога

2847 0
Нещодавно Архиєпископ-емерит Блаженніший Любомир (Гузар) зустрівся із львівськими підприємцями, щоб поміркувати над тим, як у часі сьогоднішніх реалій будувати рідну хату. Зустріч ініціювала Львівська бізнес школа. Tvoemisto.tv пропонує думку Блаженнішого про те, якою повинна бути справжня влада від Бога.

Любомир Гузар каже, що ми часто вживаємо словосполучення «влада від Бога» і так само часто можновладці підкріплюють свій авторитет, апелюючи до цього поєднання слів. Але політикам слід пам’ятати, що вони одержують владу не задля власної користі, на цю владу треба дивитись як на форму служіння.

Читайте також: 7 тез Блаженнішого Любомира Гузара про те, як будувати рідну хату

«Політик мусить думати категоріями служіння, бо він слуга свого народу. І ми також мусимо в такий спосіб обирати політиків, запитуючи їх, чи вони хочуть служити, чи – панувати. Друга річ:  влада - від Бога і мусить бути виконана згідно із приписами Божого Закону. Справжня влада, в найкращому значенні слова, є обмеженою засадами Божого Закону. Влада потрібна і справді є від Бога. Це не соціальний договір французького мислителя Руссо. Влада необхідна в спільноті, але виконувати її слід по-Божому» - вважає Блаженніший Архиєпископ-емерит.

Записала Вікторія Петрик 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!