Блаженніший Святослав презентував у Львові свою книгу «Діялог лікує рани»

2421 0
Глава УГКЦ також анонсував продовження книжки.
фото прес-служби ЛМР

фото прес-служби ЛМР

У середу, 19 вересня, в актовому залі Львівського національного університету ім. Івана Франка Блаженніший Святослав (Шевчук), Глава УГКЦ, презентував свою першу книгу «Діялог лікує рани».

Презентація книги відбулась з нагоди відкриття ювілейного 25 Форуму книговидавців у Львові. У цій книзі-інтерв’ю Блаженніший Святослав розповідає редактору польського Католицького інформаційного агентства Кшиштофу Томасику про деякі досі невідомі факти про минуле та сучасний стан Східної Католицької Церкви.

Він розказує про можливості, які виникають внаслідок діалогу, а також про добрі, але часом і болісні відносини з країнами-сусідами. У книжці також знайдемо свідчення Блаженнішого Святослава про святого Івана Павла ІІ та блаженнішої пам’яті Любомира Гузара.

«Мені би дуже хотілося, щоби ця книга закликала до спілкування, до діалогу. І тому можливо тепер той факт, що вона вже появилася українською мовою, теж залучить до цього діалогу українське середовище. Не тільки Галичину, бо тут, в Галичині, питання українсько-польських стосунків є краще зрозумілим. Але чим дальше на Схід, українське суспільство до кінця не розуміє, чому такий важливий для України і для Європи саме діалог українсько-польський. Тому сподіваюся, що ця книжечка вас не змучить, не розчарує. У нас уже зародилася ідея другого тому цієї книжечки, бо ми побачили, що ще на всі питання не відповіли, що діалог ще треба продовжувати», – зазначив під час презентації Блаженніший Святослав.

Читайте також: Чим здивує ювілейний 25-й Форум видавців у Львові

Презентацію книги несподівано відвідав президент України Петро Порошенко, присутність якого попередньо не анонсували.

«Вірю, що Господь - разом з Україною і допомагає будувати нашу армію, гуртувати українську націю, захищати українську мову, створювати Помісну Українську Православну Церкву. Хочу, щоб моя нація і народ нічого не боялися. Цього у тому числі вчить книга Блаженнішого Святослава «Діалог лікує рани»», – заявив президент.

Нагадаємо, 19-23 вересня у Львові пройде 25 Book Forum. У рамках заходу відбудеться понад 1000 подій, які охоплюватимуть 25 тематичних кластерів та спецпроектів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!