Блаженніший Святослав засудив погром ромського табору під Львовом

2239 0
УГКЦ виступила із офіційною заявою, у якій йдеться про велику тривогу та обурення, з яким церква сприймає звістки про погроми ромів.
Фото: Sharij.net

Фото: Sharij.net

Українська греко-католицька церква виступила із офіційною заявою стосовно нещодавнього погрому ромського табору під Львовом. Вона була оприлюднена на інформаційному ресурсі УГКЦ.

Звернення підписано главою УГКЦ Блаженнішим Святославом. У повідомленні йдеться про велику тривогу та обурення, з яким церква сприймає звістки про погроми ромів.

«Від імені Української Греко-Католицької Церкви рішуче засуджуємо такі вчинки. Такого типу дії, ким би вони не були вчинені та якими б гаслами ці злочинці себе не прикривали, негідні європейського народу, дискредитують незалежну Українську державу, а відтак є справою, що йде на користь ворогам України», – йдеться у заяві.

Читайте також: Закарпатські роми у Львові. Ми змусимо їх піти, але що потім?

Також там йдеться про те, що кожен мешканець України, незалежно від національної, етнічної, релігійної належності, повинен почувати себе гідним і повноцінним громадянином своєї держави, а державна влада повинна захищати його права та свободи, найперше – право на життя, здоров’я і вільний розвиток.

Церква закликає державні органи прозоро й неупереджено провести слідчі дії для встановлення імен злочинців, які повинні в межах чинного законодавства бути покарані. Також Блаженнійший Святослав від імені УГКЦ закликав українців рішучо протиставитися типу поведінки, яка не має нічого спільного ані з християнськими, ані з загальнолюдськими правилами та нормами.

«Господь наш Ісус Христос нас навчає: "Люби ближнього свого, як самого себе" (Мт. 22, 39) і, відтак, на прикладі притчі про милосердного самарянина пояснює, що цим ближнім є той, хто потребує милосердя. У цьому важливому й вирішальному періоді нашої історії саме Божий закон нехай буде фундаментом будівництва нашого спільного дому – вільної незалежної України!», – йдеться у заяві.

Читайте також: Напад на табір ромів під Львовом. Реакція соцмереж

Нагадаємо, пізно увечері 23 червня під Львовом стався напад на табір ромів, в результаті якого загинула одна людина. Пізніше в поліції повідомили про затримання сімох учасників нападу віком 16-17 років та організатора злочину, яким виявився 20-річний Андрій Тичка. Їм загрожує від 15 років позбавлення волі до довічного ув’язнення.

Відомо, що підозрювані до нападу на ромів у Львові визнали свою приналежність до угрупування «Твереза і зла молодь». У поліції повідомили, що нападники мали чіткий план щодо погрому табору і заздалегідь визначили позиції кожного з нападників, їхні дії та завдання. Пізніше стало відомо, що у вбивстві рома підозрюють львівських школярів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!