Блаженніший Святослав зустрівся у Ватикані з Папою Римським

1737 0
Глава УГКЦ обговорив з Папою Франциском про ситуацію в Україні в умовах пандемії та війнк на Донбасі.

11 листопада Папа Франциск прийняв на аудієнції у бібліотеці Апостольського палацу у Ватикані Главу УГКЦ Святослава Шевчука. Напередодні Блаженніший Святослав також відкрив міжнародну наукову конференцію у Римі. Про це повідомляє пресслужба УГКЦ.

Під час розмови очільника Української греко-католицької церкви з Папою Римським йшлося ситуацію в Україні, зокрема, в умовах пандемії, та війну на Донбасі. Також отці говорили про синодальний процес в УГКЦ, проблеми сім’ї в умовах карантину, а також проблему еміграції українців.

Читайте також: Папа Римський закликав людей вакцинуватися від Сovid-19

«Важливу увагу в ході розмови було присвячено темі гуманітарної ситуації в Україні в умовах пандемії. Блаженніший Святослав розповів Римському Архиєреєві, що «сучасний пострадянський простір живе в умовах, коли багаті стають ще багатшими, а бідні ще біднішими. Невелика олігархічна група збагачується шляхом знищення малого та середнього бізнесів, по суті, зникає середній клас, зубожіння народу відбувається швидкими темпами, люди бояться зими, зростають ціни. Особливого загострення додає енергетична війна, яка ведеться проти України. На ці проблеми накладається проблема війни на Сході України, яка не припиняється з 2014 року», – йдеться у повідомленні. 

Напередодні, 9-10 листопада Блаженніший Святослав відкрив у Римі міжнародну наукову конференцію про Замойський Синод. Захід відбувся до 300-ліття Замойського провінційного собору.

На літургії в базиліці Святої Софії у Римі були присутні учасники з багатьох країн – України, Австрії, Канади, Італії, Польщі, Німеччини, Нідерландів, США, Угорщини та Росії.  

Читайте також: В Україну наступного року планує приїхати Папа Франциск

Нагадаємо, Папа Римський Франциск має намір приїхати в Україну наступного року. 

Раніше Святіший Отець закликав людей зробити щеплення від коронавірусної хвороби «на благо всіх» і зазначив, що вакцинація зможе покласти край пандемії. За його словами, отримання «сертифікованого» щеплення проти коронавірусу і допомога іншим у його отриманні є «проявом любові».

Фото УГКЦ



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!