Блогерів укотре просять не повідомляти завчасно про звільнені території

1023 0
Інформація є частиною військової операції.
Фото: UNIAN

Фото: UNIAN

Міністерство оборони та Збройні Сили України знову звертаються до українців з проханням не оприлюднювати результати військових операцій до того, як це зробить Генштаб – не треба писати про звільнені села чи міста до оприлюднення цієї інформації Міноборони або ЗСУ. Про це повідомляє заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

«Ворог після таких публікацій починає їх знову атакувати. Ворог чутливий до публічності. Після перемоги поясню причини. Коли ЗСУ надійно закріпиться на рубежі – від вас ніхто не буде це приховувати. Одразу буде офіційно повідомлено», – пояснює вона.

Читайте також: Росія несе значні втрати військ, а успіхи на Донбасі - обмежені 

Водночас уже були прикрі інциденти, коли звільняли Київську область: тоді офіційно займали стриману позицію, бо командуванню операцією потрібна була тиша щодо просування наших військ вперед. А все, що говорять публічно, спрямоване на виконання оборонного задуму.

Вчора, за її словами, знов відбувся показовий випадок шкідливої для оборони публічності. Блогер удень оприлюднив інформацію про звільнення села Руська Лозова на Харківщині, а в цьому ж пості оприлюднив ще дві речі, які не треба було публічно писати. Натомість інформація миттєво набула масштабного розголосу, на Міноборони посипались запити і довелось її підтверджувати. Уже ввечері там почалось загострення.

«Ворог активізувався. І станом на зараз там 6 поранених (оновлюю, поки ви читаєте цей пост, вже 1 загиблий і 12 поранених. Ось така ціна посту і лайків). Так, цю інформацію вам можуть надавати знайомі військові прямо з передової, але право її публічно поширювати належить Генштабу та Міноборони, бо ця інформація є частиною військової операції», – додала вона.

Читайте також: Втрати російських військових сягнули 23 тисяч осіб

Нагадаємо, що в ніч проти 29 квітня росіяни обстрілювали Харків з артилерії та реактивних систем залпового вогню. Крім того, противник продовжує наступальні дії у Східній операційній зоні з метою встановлення повного контролю над територією Донецької і Луганської областей та утримання сухопутного коридору з тимчасово окупованим Кримом.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!