Політична реклама

Бляшанки з напоїв містять речовини, які спричиняють ожиріння

1209 0
Нещодавнє дослідження пов‘язує ризик ожиріння в дитячому віці з попаданням в організм речовини під назвою бісфенол А (BPA). BPA використовується у виробництві багатьох металів, у тому числі й банок для напоїв.

Речовина може порушувати дію ендокринної системи організму та впливати на нормальний гормональний розвиток. Нове дослідження демонструє, що діти з високим рівнем бісфенолу А в сечі більш ніж в два рази частіше страждають ожирінням, ніж діти, з більш низьким рівнем цієї речовини. 

Отримані результати опубліковані 19 вересня 2012, у випуску Журналу Американської медичної асоціації.

Як вказують багато критиків результати цього дослідження, необхідно провести ще низку досліджень, щоб переконатися в тому, що ВРА призводить до ожиріння.

«Це свідчить про необхідність більш широкої парадигми в тому, як ми думаємо про дитяче ожиріння», — говорить дослідник Леонардо Трасанде, доктор медицини, ад’юнкт-професор медицини та екологічної педіатрії Нью-Йоркської школи медицини.

Трансанде та його колеги дослідили рівень бісфенолу А в сечі майже 3000 дітей і підлітків у віці від 6 до 19 років.

Трохи більше 10% дітей з низьким рівнем BPA страждали ожирінням, у порівнянні з 22,3% дітей з високим рівнем BPA, як показує дослідження.

Джерело: ВКурсе

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!