Ближче до Сонця. Де у Львові побачити затемнення

8972 0
У п’ятницю, 20 березня, близько полудня львів’яни матимуть змогу побачити затемнення Сонця. Погода обіцяє бути хмарною, тому Tvoemisto.tv запитало у директора Львівської обсерваторії Богдана Новосядлого, де у Львові можна буде побачити затемнення якнайкраще.
фото: ahmnews.com

фото: ahmnews.com

«За хорошої погоди у Львові затемнення Сонця можна буде побачити із будь-якої точки. Перший контакт розпочнеться о 10:50, а максимальна фаза затемнення, коли 59% Сонця сховається за диском Місяця, настане о 11:52 і завершиться споглядання цього астрономічного явища о 13:09», - каже Богдан Новосядлий. Також астроном наголошує, що затемнення треба споглядати крізь сильно затемнене скельце, щоб не пошкодити очей.

Очевидно, що для кращого споглядання затемнення Сонця треба орієнтуватис на найвищі точки Львова такі як Замкова гора, Лиса гора, Гора Лева або ж Змієва гора.  Як ми повідомляли раніше, це затемнення цікаве тим, що відбувається впритул до дня весняного рівнодення. Рівно через 12 годин Сонце перетне небесний екватор і перейде в Північну частину півкулі і в нас почнеться астрономічна весна. Це відбудеться 21 березня, о першій годині 31 хвилині за київським часом.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!