Бої на Сході досягли максимальної інтенсивності, – Міноборони

2698 0
Найзапекліші бої – на Сєверодонецькому, Бахмутському та Курахівському напрямках
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

У Міністерстві оборони України заявили, що бої на Сході зараз досягнули максимальної інтенсивності. Про це під час брифінгу сьогодні, 30 травня, повідомив речник Міноборони Олександр Мотузяник.

За його словами, російські війська не припиняють ведення наступальних дій у Східній операційній зоні, аби встановити повний контроль над територією Донецької і Луганської областей, забезпечити стійкість сухопутного коридору з Ростовської області до ТОТ АР Крим та блокувати морські комунікації України у північно-західній частині Чорного моря. Найзапекліші бої точаться на Сєверодонецькому, Бахмутському та Курахівському напрямках.

Читайте також: На кордоні з Естонією росіяни облаштували фільтраційний табір 

«Російське командування задіяло всі сили і робить спроби оточити наші війська на Донеччині та Луганщині. Бої досягли максимальної інтенсивності, російські окупаційні війська ведуть вогонь уздовж усієї лінії зіткнення та намагаються бити артилерією вглибину нашої оборони. Одночасно здійснюється штурм на декількох напрямках», – сказав він.

Мотузяник також додав, що протягом останнього тижня окупанти примусово вивезли до фільтраційного табору в районі н.п. Безім'яне, що у 20 км на схід від Маріуполя, близько 3 тисяч українців, понад 300 з яких – діти. Громадян України, які не проходять фільтрацію (щонайменше 10%), визнають «небезпечними для російського режиму» та арештовують.

Нагадаємо, що російські окупанти облаштували фільтраційний табір в районі пунктів переходу держкордону росії з Естонією. Тепер росіяни при встановлені українців, які намагаються перетнути кордон і отримали статус прихистку від війни, доставляють їх до такого фільтраційного табору.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!