Болгарія планує відкрити туристичний сезон. Коли і за яких умов

1696 0
Сезон стартує трохи раніше, ніж зазвичай, щоб забезпечити стабільну роботу галузі і дотримуватися заходів безпеки.
Ілюстративне фото

Ілюстративне фото

Болгарія планує 1 травня почати літній туристичний сезон, але з обмеженнями і дотриманням заходів санітарно-епідеміологічної безпеки. Про це повідомляє Інтерфакс Україна з посиланням на пресслужбу Міністерства туризму країни.

«Рішення про запуск туристичного сезону 1 травня узгодили з органами охорони здоров'я і МЗС Болгарії. У понеділок, 15 березня, затвердять заходи, які торкнуться об'єктів розміщення, ресторанів і кафе, а також місць для розваг туристів», – цитує пресслужба віцепрем'єрку і міністерку туризму республіки Маріяну Ніколову.

Читайте також: Літо 2021. Куди львів'яни зможуть полетіти на відпочинок

За її словами, сезон стартує трохи раніше, ніж зазвичай, щоб забезпечити стабільну роботу галузі і дотримуватися заходів безпеки, запропонованих органами охорони здоров'я.

Ніколова додала, що вимоги для в'їзду туристів до Болгарії вже розроблені і узгоджені.

«Наступного тижня Євросоюз прийме рішення про так званий «сертифікат стану здоров'я», і болгарський уряд підтримує цю позицію», – каже вона.

Читайте також: Як українцям підготуватися до поїздок закордон в умовах епідемії. Роз’яснення МЗС

Зі свого боку, міністр охорони здоров'я Болгарії Костадін Ангелов уточнив, що для туристів, які хочуть відвідати республіку, передбачать узгоджений з Єврокомісією варіант «зеленого коридору». Також він наголосив на важливості запровадження в країнах Євросоюзу паспортів вакцинації. Посвідчення дозволить відвідати країну тим, хто вже перехворів коронавірусом і має антитіла, вакцинованих туристів, а також тих, у кого негативний результат ПЛР-тесту.

Нагадаємо, що Греція розраховує відкрити туристичний сезон 14 травня, але лише для тих, хто був вакцинований або отримав негативний результат тесту. 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!