Боліли зуби й щелепа. Медики на Львівщині реанімували пацієнтку з інфарктом міокарда

3467 0
Станом на зараз її стан стабільний, вона перебуває в палаті інтенсивної терапії.
фото: лоцемдмк

фото: лоцемдмк

Пацієнтка звернулася в амбулаторію загальної практики на Львівщині зі скаргами на зубний та біль щелепи, а зʼясувалося, що у неї інфаркт міокарда. Про це повідомили у Львівському обласному центрі медичної допомоги та медицини катастроф.

«На робочий планшет отримали виклик – інфаркт міокарда, перевезення хворого в спеціалізовану лікарню інтенсивного лікування», – розповідає лікарка з медицини невідкладних станів підрозділу медицини катастроф Ірина Харченко. Із фельдшером та водієм прибули в Жовтанці. Електрокардіографія (ЕКГ) підтвердила гострий коронарний синдром з елевацією ST. Ми переклали її на свої ноші й доправили в карету швидкої допомоги. Підключилися до монітора, продовжили почате в амбулаторії лікування».

Читайте також: За сім хвилин до лікарні. Львівська бригада швидкої врятувала пацієнтку з інсультом

У дорозі почалися зміни на ЕКГ – у пацієнтки виникла шлуночкова тахікардія, яка перейшла у фібриляцію шлуночків, тому медики в салоні швидкої розпочали реанімаційні заходи. Достатньо було провести один дефібриляційний розряд, щоб відновився серцевий ритм. Пацієнтка була без свідомості, проте пульс на сонній артерії відновився. Згідно із протоколом, підключили додаткові ліки, і жінка прийшла до тями. 

Згодом їй зробили ангіографію, поставили стент. Станом на зараз її стан стабільний, вона перебуває в палаті інтенсивної терапії.

Нагадаємо, що у Львові медики 50 хвилин реанімували жінку, у якої сталася зупинка серця. 49-річна мешканка скаржилася на спазмуючий біль в ділянці серця та оніміння лівої руки.
___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!