Політична реклама

Болларди для пішохідної зони Львова з серпня лежать на складі

1577 0
П’ять рухомих висувних стовпців – боллардів, які мали б регламентувати в’їзди в історичне ядро Львова, наразі перебувають на складі ЛКП «Львівавтодор». Коли їх таки встановлять, у мерії планують вирішити вже наступного тижня.

Як повідомив радник міського голови Львова з питань розвитку велоінфраструктури, заступник голови робочої групи з питань впорядкування транспортного руху, паркування і пішохідних зон Львівської міської ради Олег Шмід, ці болларди прибули до Львова ще в серпні, вони знаходяться на складі ЛКП «Львівавтодор».

Наразі вирішується питання фінансового і технічного характеру щодо їх встановлення.«Загальна вартість проекту складає 470 тис. грн. Відповідно до угоди з постачальником, щоб він виконав усі роботи, потрібно заплатити 70% передоплати від суми контракту. Йдеться про 326 тис. грн. На сьогодні проплачено 230 тис. грн і в рамках цього постачальник уже привіз ці болларди з Італії. Для виконання умови угоди щодо 70% передоплати, йому залишилось заплатити 96 тис. грн. Тоді постачальник зобов’язаний встановити болларди. Після цього сплачується уже решта суми», – розповів радник міського голови Львова з питань розвитку велоінфраструктури.

Зі слів Шміда, до цього часу за обладнання власні кошти платив замовник – ЛКП «Львівавтодор», хоча гроші на закупівлю боллардів передбачені у міському бюджеті.

«Те, що передбачено у бюджеті, не означає, що ці гроші будуть. Наразі за болларди заплатив свої кошти «Львівавтодор». З бюджету поки що на це грошей не витратили. ЛКП сподівається, що з бюджету віддадуть ці гроші, – наголосив він. – Відтак, питання фінансового характеру – нам бракує 96 тис. грн».

Наступне питання, зауважив Шмід, має технічний характер, – яким чином встановлювати болларди на трамвайних коліях. «Оскільки там є трамвайна плита, міський голова викликає спеціалістів, будуть оцінювати робочий проект встановлення боллардів, він уже готовий», – додав радник міського голови Львова з питань розвитку велоінфраструктури.

Відтак, наступного тижня у мерії мають вирішити, коли почнуть встановлювати обмежувачі для в’їзду у пішохідну зону Львова.

Шмід нагадав, що чотири болларди мають встановити на трамвайних коліях: два – на вулиці Руській і ще два на вул. Памви Беринди. Ще один боллард буде на вул. Братів Рогатинців на в’їзді зі сторони площі Міцкевича.

Джерело: Zik


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!