На правах реклами

Болить спина? Сколіоз у дитини? Що робити, якщо вже є видимі порушення постави

4468 0
Запобігати наслідкам захворювань опорно-рухового апарату допоможуть лише систематичні регулярні огляди хребта та стоп. Раз урік чи раз на пів року, у віці 9-11, 13-18 років.
Фото: Infomisto

Фото: Infomisto

Болі у спині, захворювання опорно-рухового апарату і проблеми з поставою у дітей та дорослих для сучасної людини надвичайно актуальні проблеми. Та прикро, що за них найчастіше беруться тоді, коли нестерпно заболить спина, або сколіоз (кіфоз) зігне хребет. Одразу починають забивати у Goole-пошуку: «Як лікувати спину?» та «Що таке сколіоз?».

Сколіоз – це захворювання хребта, яке завдає багато клопоту дітям та дорослим. Воно починаються, як правило, ще в дитинстві з двох причин:

  1. Неправильне положення спини під час навчання та сну, несиметричні види спорту, звичка сутулитися), незбалансоване харчування.
  2. Генетична схильність та спадкові захворювання опорно-рухового апарату. Запобігати розвиткові цих захворювань практично не можливо, проте можна передбачити початок перших проявів та контролювати перебіг захворювання у легкій формі).

Як запобігти розвитку захворюванням хребта, а також стоп? Найперше, що потрібно, це оцінити, який є ризик розвитку ортопедичних захворювань у дорослого та дитини. Тобто визначити, чи у родині були спадкові захворювання, які потенційно можуть передаватися генетично. Є теорія, що дівчинка у 80% успадковує сколіоз у батька.

Що робити, якщо вже є видимі порушення постави?

  • Найперше, що потрібно знати батькам – не кожне викривлення хребта – це сколіоз. Сколіоз – це викривлення хребта у трьох проекціях і це вже зміни у хребті, які ніколи самі по собі не виправляться. Сколіоз постійно прогресує і залежно від способу життя переходить від 1 ступеня до 4.; ступінь сколіозу лікується тільки оперативно.
  • Сутулість – це не сколіоз. Це початкова форма кіфозу, або іншими словами горбатості.
  • Плоскостопість – захворювання стоп, яке чомусь недооцінюють. Від захворювань стоп починаються захворювання тазу і хребта, а не навпаки.
  • Сколіоз чи інші хвороби хребта – це тільки дитячі захворювання? Ні, і ще раз – ні. Викривлення хребта можуть прогресувати у будь-якому віці.

Запобігати наслідкам захворювань опорно-рухового апарату допоможуть лише систематичні регулярні огляди хребта та стоп. Раз урік чи раз на пів року, у віці 9-11, 13-18 років.

Які найпопулярніші захворювання хребта та стоп діагностують у дітей та дорослих у львівській «Академії Грація». Міжнародному Центрі корекції постави

  • Плоскостопість та ортопедичні захворювання стоп
  • Вкорочення кінцівок
  • Деформація грудної клітини та хребта
  • Сколіоз грудного та поперекового відділів хребта
  • Кіфоз грудного відділу хребта
  • Кіфосколіоз
  • Сутулість та сколіотична постава

Що ж робити, коли є підозра на порушення постави чи плоскостопість?

  1. Пройти кваліфіковану діагностику в «Академії Грація». Міжнародному Центрі корекції постави Оксани Слінько.
  2. Отримати професійну консультацію щодо можливих варіантів корекції та лікуванню виявлених відхилень.
  3. Пройти курс лікувальної гімнастики, курс масажу, фізіотерапевтичних процедур, остеопатії.
  4. Замовити виготовлення ортопедичних виробів, які можуть знадобитися для корекції постави: комірець Шанца, аплікатор Ляпко, обтяжувачі, накладки на коліна для повзання, різні ортопедичні вироби для стоп, ортопедичні устілки, тощо.
  5. Прослухати рекомендації щодо корекції харчування та отримання вітамінів та мікронутрієнтів з додаткових джерел (вітаміни, БАДи)

Важливо пам’ятати важливу річ. Якщо Вам будуть обіцяти швидку корекцію постави та результат назавжди незалежно від способу життя – не довіряйте таким центрам. Лікування сколіозу – тривалий процес, якій має декілька етапів від 3-х місяців і більше, залежно від стадії.

Оксана Слінько – реабілітолог та засновниця «Академії Грація»

«Академія Грація». Міжнародний Центр корекції постави існує вже більше 12-ти років та має більш як 20 000 успішних історій лікування порушень постави. Основний напрям – це лікування дитячих та дорослих сколіозів, кіфозів, гіперлордозів, плоскостопості на основі авторської методики Оксани Слінько – реабілітолога та засновниці «Академії Грація».

Основою цієї методики є лікувальні вправи, які дозволяють відновити і стабілізувати симетрію тіла без ліків і хірургічного втручання. Комплекс вправ складається з двох частин:

  1. Мобілізація. Під час активних фізичних навантажень та вправ м’язи зміцнюються.
  2. Редресація. Процес, під час якого хребет розвантажується.

Поєднання навантаження й розвантаження хребта дозволяє сформувати м’язовий корсет і почати жити повноцінно.

Телефонуйте до наших адміністраторів і отримайте консультацію, чому у Вас болить спина. +380983669886 або на сайті www.akademia-gracia.com.

Фото: Фейсбук-сторінка Оксани Слінько, Infimisto.ua


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!